6097

Cabaret

Ronald Snijders & Pieter Jouke

De Staat van Verwarring

Koop tickets
6096

Cabaret

Ronald Snijders & Pieter Jouke

De Staat van Verwarring

Koop tickets
  • vr 20-05
    20:30
    Theaterzaal
    € 21,00

De Staat van Verwarring is een vrolijk-absurde talkshow in het theater, met gastheren Pieter Jouke en Ronald Snijders.

In een ver verleden was de gelijknamige late-night show te zien bij de VPRO. Maar inmiddels staat het programma alweer 10 jaar met daverend succes in het theater. Ook tijdens deze Jubileum Tour praten Snijders & Jouke met twee interessante interview-gasten uit de stad of regio waar de jubileumvoorstelling plaats vindt, en zijn er ontregelende filmpjes, live chat-gesprekken met wildvreemden, is er een spek & bonen quiz, neologismen van de Alfabetweter, etc.

Het enige wat u nu nog moet doen is kaartjes kopen, in het publiek gaan zitten en wachten tot het afgelopen is. Zo eenvoudig kan theaterbezoek dus OOK zijn!

Pieter Jouke (1973) is geboren in Kampen. Zijn vader was dominee en zijn moeder lerares Nederlands. Na zijn studie Arbeid- en Organisatiepsychologie ging hij werken als Personeel- en Organisatieadviseur bij verschillende multinationals totdat hij hoofd P&O werd. In 2000 stapte hij voor het eerst op het podium als komiek. Hij maakte avondvullende cabaretprogramma's en schreef veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Hij richtte samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach Buro Renkema op en staat daarmee in het Comedycanon van de Volkskrant. Hij zit in het schrijversteam van De Avondshow van Arjen Lubach. Daarnaast geeft Pieter Krav Maga workshops voor bedrijven, is hij dagvoorzitter, leidt hij debatten en brengt hij cabaret-op-maat. Dit seizoen en volgend seizoen speelt hij zijn cabaretvoorstelling ‘Laars lappen’ in de theaters (première 17 januari 2022 Kleine Komedie A’dam).

Ronald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker.
Momenteel speelt zijn nieuwe theaterprogramma, getiteld ‘Een avond met mij’. Hij was te zien in het VARA-televisieprogramma RAMBAM, als gast in diverse talkshows o.a. OP1, De Vooravond en in DWDD. Snijders was finalist in De Slimste Mens en publiceerde meerdere boeken en scheurkalenders met Fedor van Eldijk. In 2021 ontving hij de Nederlandse Oeuvreprijs Cabaret en Kleinkunst gewonnen. De 46-jarige komiek treedt hiermee in de voetsporen van onder meer Tineke Schouten, Claudia de Breij en Herman van Veen.

Na afloop van de voorstelling staat er een drankje voor je klaar. 

Trailer

Ook interessant voor jou

Sara Kroos
di 03-05

Sara Kroos

Kamagurka & Herr Seele
vr 25-02

Kamagurka & Herr Seele

Spijkers
do 17-02

Spijkers