3511

Cabaret

Rosa da Silva

Daar moet je heen

Koop tickets
 • di 29-06
  19:00
  Theaterzaal
  € 16,50
 • di 29-06
  21:00
  Theaterzaal
  € 16,50

In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op.

Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent. Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Over Rosa da Silva:

Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees Rosa da Silva al op het podium thuis te horen. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam ze na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis.

Tekst Rosa da Silva
Muzikant Remko Wind
Muziek Daniƫl Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind
Regie Titus Tiel Groenestege
Theaterkrant, Patrick van den Hanenberg

"De overstap van muziektheater naar kleinkunst lijkt een goede keuze. Hier is ze helemaal de baas van het podium"

Bekijk hier de trailer

Ook interessant voor jou

Janneke de Bijl
wo 10-11

Janneke de Bijl