9116

Film

Rose

Niels Arden Oplev

Koop tickets
9117

Film

Rose

Niels Arden Oplev

Koop tickets
9118

Film

Rose

Niels Arden Oplev

Koop tickets
9119

Film

Rose

Niels Arden Oplev

Koop tickets

Ellen en haar man gaan op een busreis naar Parijs samen met Ellens' zus Inger, die schizofreen is en in een inrichting woont. 

Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen haar soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. 

Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. 

Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. Hij baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The Legacy), Søren Malling (Borgen) en Sofie Gråbøl (The Killing). 

Nederlands Dagblad ★★★★

“Rose schotelt je een feelgood-verhaal voor zonder te verhullen dat Ingers leven bepaald niet eenvoudig is.”

Volkskrant ★★★

“Zowel het script als hoofdrolspeler Sofie Gråbøl lijken gaandeweg meer grip op het hoofdpersonage te krijgen.”

NRC ★★★

“ Hoofdrolspeelster Gråbøl, vooral bekend als kille truienkoningin Sarah Lund uit hitserie The Killing, voorziet Inger respectvol van de juiste charme.”

Regie Niels Arden Oplev
Cast Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen
Land Denemarken
Jaar 2022
Duur 106 minuten
Taal Deens gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer