5181

Dans

Ruben Chi

Solitude

Koop tickets
5182

Dans

Ruben Chi

Solitude

Koop tickets
5183

Dans

Ruben Chi

Solitude

Koop tickets
  • do 31-03
    20:30
    Theaterzaal
    € 20,00

An expressive and kaleidoscopic hip-hop dance solo on what emotions and confrontations shape within yourself during solitude 

In Solitude choreographer and dance maker Ruben Chi shows the great heights and depths of silence and solitude, both as a human being and as an artist. In 2020, the world came to a halt. In this silence the only thing that remains is your own voice. Do you listen or do you walk away? 

 

 In Solitude toont Chi de hoogtes en dieptes van stilte en eenzaamheid, als mens en als kunstenaar. ‘Transform, now more than ever’, aldus de choreograaf zelf. In samenwerking met De Nieuwe Oost en SoulCypher is deze expressieve solo, gedanst door de Amsterdamse hiphopper Joley Groeizaam, tot stand gekomen. Toen in 2020 de wereld even stil viel, merkte Ruben Chi dat in die stilte alleen je eigen stem overblijft. De vraag is dan; wie durft er te luisteren en wie loopt ervoor weg? Het antwoord op die vraag is Solitude, een voorstelling waarin Joley Groeizaam je meeneemt op een inner journey.

 

In Solitude, nineteen-year-old hip-hop / battle dancer Bjoley ‘Pairodme’ takes you along into his inner journey. An expressive and kaleidoscopic hip-hop dance solo on what emotions and confrontations shape within yourself during solitude. And reveals the power that resides in the confrontation with your own silence.  

Without great solitude, no serious work is possible - Pablo Picasso 

About Ruben Chi 
Ruben Chi is a movement artist and choreographer, a neo-pioneer within the Dutch dance scene. As an interdisciplinary artist with roots in hip-hop, he constantly explores the boundaries between movement and music. He is also a five times-in-a-row winner of the dance competition Juste Debout Holland. Through his foundation SoulCypher, Ruben is building a sustainable hip-hop dance community in his city Arnhem. Transcending, inspiring, daring and  culturally diverse with a touch of rawness. 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar

Choreography  Ruben Chi
Dancer Bjoley ‘Pairodime’
Composition Bastian Benjamin
Dramaturgical advice Shailesh Bahoran
Artistic Guidance Adriaan Luteijn, Eve Hopkins
Costume design Jivika Biervliet
Scenography Annelies Michelle Shakison
Light design Rob Daanen
Production De Nieuwe Oost in coproduction with Stichting SoulCypher 
Leeuwarder Courant

‘Solitude is schitterend, hypnotiserend en rauw’

Wendy Lubberding Theaterkrant

‘De omgang met het alleen-zijn waar we in deze periode allemaal mee te maken hebben, vormt het thema van de solo. [...] Chi laat het lichaam van Joley Groeizaam die emoties pakkend vangen, waarbij de muziek (compositie van Bastian Benjamin) een stuwende rol speelt.’

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Mart Hillen
vr 15-04

Mart Hillen

Cameretten
za 07-05

Cameretten

Club Classique
zo 27-03

Club Classique