15089

Theater

Sadettin K.

Return of the King

Koop tickets
  • za 16-11
    20:00
    Theaterzaal
    € 22,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen! 

De vader van Sadettin droomde ervan om in Nederland genoeg geld te verdienen zodat hij in Turkije een goed leven kon leiden. Sadettin onderzoekt hoe het voor zijn vader is geweest om vijftig jaar te gast te zijn in Nederland, welke veranderingen er waren in al die jaren? Hoe zijn die jaren van invloed op Sadettin en zijn eigen kinderen. Met een mix van humor, authenticiteit en relativering neemt Sadettin je mee op reis, zijn vader achterna.

Return of the King gaat over de remigratie van de gepensioneerde vader van Sadettin. Na vijftig jaar werken en wonen in Nederland stapte hij een paar maanden geleden op het vliegtuig naar Turkije, om daar de rest van zijn leven als koning te leven.

Schemergeneratie
In de jaren '70 droomde Sadettins vader ervan om in Nederland genoeg geld te verdienen zodat hij in Turkije een goed leven kon leiden. Maar zoals zovelen van zijn generatie deed ook hij er veel langer over dan gepland. Een halve eeuw langer, om precies te zijn.  De generatie van Sadettins vader is zo langzamerhand helemaal verdwenen uit de Nederlandse samenleving. Ze keren terug naar het Moederland, waardoor het lijkt alsof ze hier nooit echt zijn geweest. Een schemergeneratie, die het einde van een tijdperk inluidt.

Nieuwsgierig geworden naar de voorstellingen van Sadettin K door de documentaire Thuis bij de familie K van Mijke de Jong? Speciaal voor de gelegenheid zetten we een aantal registraties open: Theaterregistraties online te zien — Sadettin K

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

concept, tekst en spel Sadettin Kırmızıyüz
tekst en regie Casper Vandeputte
decor Sacha Zwiers
kostuum Lotte Goos
Marketing Dieke van der Spek
Sadettin Kırmızıyüz:

“Mijn vader keek al heel lang uit naar zijn pensioen. Waar hij ook naar uitkeek was zijn verhuizing naar Turkije, een droom die hij pas de laatste paar jaren had. Toen hij me daar voor het eerst over vertelde, kon ik mijn oren niet geloven. Vroeger was mijn vader daar niet mee bezig, zijn toekomst en daarmee die van onze hele familie, lag in Nederland. Waarom is hij daar op teruggekomen? En waarom zit zijn vertrek mij zo dwars?”

Ook interessant voor jou

Dilan Yurdakul | Likeminds
vr 08-11

Dilan Yurdakul | Likeminds

Saman Amini
za 21-12

Saman Amini

Musa
za 12-10

Musa