14033

Te gast

SAMEN UIT DE SCHADUW

Koop tickets
14031

Te gast

SAMEN UIT DE SCHADUW

Koop tickets

Documentaire | HANNA VERBOOM

‘Samen uit de schaduw’ en napraten met publiek+ panel

 

In Nederland krijgt bijna de helft van alle mensen weleens te maken met mentale klachten. Mensen zelf of hun naasten worstelen bijvoorbeeld met somberheid, depressie, (sociale) angst, slecht slapen, stress of eenzaamheid. Maar er heerst nog steeds een taboe op. Daar moeten we wat aan doen. Want mentale klachten zijn heel normaal en samen erover praten en naar elkaar luisteren helpt. Daarom komt Hanna Verboom op woensdagavond 6 maart naar Deventer. Hanna gaat tijdens deze avond open vertellen over haar mentale klachten en haar worsteling hiermee. Daarna wordt haar documentaire getoond. Aansluitend gaat Hanna met een panel en met het publiek in gesprek over mentale gezondheid. 

Actrice en sociaal ondernemer Hanna Verboom maakte haar psychische kwetsbaarheid in 2021 bespreekbaar in de documentaire ‘Uit de schaduw’. In 2022 ging ze samen met haar broertje Juda verder op onderzoek: Waarom worstelen zoveel Nederlanders met hun mentale gezondheid? En waarom is dit nog steeds een taboe? Voor deze vervolgdocumentaire ‘Samen uit de schaduw’ namen zij interviews op met onder andere Floortje Scheepers, Dirk de Wachter, Typhoon en Jim van Os. Ook is ze bij het zelfregiecentrum in Deventer geweest om te ervaren hoe mensen van betekenis voor elkaar kunnen zijn.

Luister naar het verhaal van Hanna en praat mee

Hanna vertelt over haar eigen ervaringen met mentale klachten en daarna wordt de hele documentaire vertoond. Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek. Er is een panel aanwezig bestaand uit een divers gezelschap mensen die allemaal met een andere invalshoek naar ‘mentale gezondheid’ kijken. Iedereen in de zaal kan meedoen aan het gesprek. Want samen kunnen we het taboe doorbreken: erover praten helpt!  

Tijden

18:45 uur is de zaal open. 

Aanvang: 19:00 uur

Einde: 21:00 uur 

Na afloop is er tijd en ruimte om samen na te praten met een drankje. 

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst en Salland Zorgverzekeraar.

Agenda

Ook interessant voor jou

Sneak Preview
di 27-02

Sneak Preview

Filmclub de Première (met inleiding)
vr 01-03

Filmclub de Première (met inleiding)