4134

Movies that matter

Shadow Game

Eefje Blankevoort en Els van Driel

Koop tickets
4135

Movies that matter

Shadow Game

Eefje Blankevoort en Els van Driel

Koop tickets

Samen met Amnesty International proberen MIMIK en Movies that Matter een beeld te laten zien van hoe het is om als tiener je land te ontvluchten en naar Europa te lopen. Wat drijft hen? Hoe gaan ze op pad? Wat zijn de gevaren? Wat kunnen wij doen om hen te helpen? Maar ook: kunnen wij iets van ze leren?

 

Shadow Game is een coming of age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. In deze mozaïekvertelling worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal.

Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden? Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel (De Deal) verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd.

Regisseurs Els van Driel, zal aanwezig zijn op deze avond. Vragen stellen kan altijd: in samenwerking met Amnesty International afdeling Deventer zal de film ingeleid worden en kan er gesproken worden met Els van Driel. 

Regie Eefje Blankevoort
Land Nederland
Jaar 2021
Duur 90 minuten
Taal KoerdischArabischPasjtoeFarsiEngels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer