10377

Film

She Said

Fundraiser Zonta Deventer

Koop tickets
10345

Film

She Said

Fundraiser Zonta Deventer

Koop tickets

Zonta Club Deventer organiseert voor de 9e keer een filmmiddag met een goed doel. Op deze gezellige middag combineren we het nuttige met het aangename. We halen geld op voor het goede doel en genieten samen van een mooie film. 

Over de film

Een verhaal dat een decennialange stilte doorbrak over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderd heeft. She Said is een getuigenis van de impact van onderzoeksjournalistiek. De film volgt journalisten en redacteurs die koste wat kost de waarheid boven tafel willen krijgen, maar belicht ook de moed van slachtoffers en getuigen die hun verhaal doen om een dader van structureel misbruik tegen te houden. De toewijding en vastberadenheid van deze mensen heeft het gesprek in het hele land doen oplaaien, was mede verantwoordelijk voor de opkomst van de #MeToo-beweging en heeft ervoor gezorgd dat er afgerekend werd met het systeem dat dit misbruik in stand hield.

Goede doel
Achter veel voordeuren is niets wat het lijkt. Gemiddeld één op de acht volwassenen in Nederland wordt in zijn of haar leven geconfronteerd met een vorm van geweld in huiselijke kring. Gemiddeld één kind per schoolklas is slachtoffer van kindermishandeling. Hier móeten we samen iets aan doen! Om bewustwording te creëren en kennis te delen hebben Maaike Brunekreef en Anita Wix het Achter de voordeur-spel uitgebracht voor professionals uit de zorg, onderwijs en justitie. Wegens groot succes wordt er nu een spel voor kinderen ontwikkeld, met als doel het onzichtbare zichtbaar te maken. Wij zijn blij dat de opbrengsten van deze Zonta Filmmiddag hieraan bijdragen!

Een ticket kost € 30,00 p.p. en is inclusief koffie/thee met huisgemaakt lekkers en een drankje na afloop.

Maak je filmuitje compleet en geniet van de heerlijke lunch die MIMIK om 12.00 uur serveert à € 15,- p.p.

Lunch bestellen? Als je je filmticket hebt besteld en aan je winkelmandje hebt toegevoegd, zie je de optie om een ticket voor je lunch te bestellen. Voor de lunch zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar en is tot uiterlijk 17 maart, 13:00 uur te bestellen. 

Regie Maria Schrader
Cast Carey Mulligan, Zoe Kazan
Land VS
Jaar 2022
Duur 129 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer