3249

IDFA

Silence of the Tides

Pieter-Rim de Kroon

Koop tickets

Silence of the Tides is een poëtische film zonder voice over of interviews waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten. Over de relatie tussen mens en natuur, tegen een decor, van mist, wind, water en land, het constant veranderend licht en altijd aanwezige horizon.

Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Silence of the Tides, speciaal gemaakt voor het grote doek met als eerste Nederlandse productie, een levensechte Dolby Atmos soundtrack is een hallucinerende bioscoop ervaring. Regisseur en cameraman Pieter-Rim de Kroon (Hollands Licht, A Day in a Life, V.I.S.S.E.N) maakte vele films over culturele, maatschappelijke en natuuronderwerpen, die werden bekroond met meer dan 140 internationale onderscheidingen waaronder een Gouden Kalf voor Hollands Licht.

Deze documentaire maakt ook onderdeel uit van Idfa Extended. Onder de naam IDFA Extended word je verrast door een bijzondere selectie van zes documentaires op 1 dag, zondag 22 november. Passepartout kaarten voor zondag 22 november vind je via deze link. Losse kaarten zijn hieronder te koop. 

Agenda

 • vr 04-12
  14:40
  Filmzaal 4
  € 10,00
 • zo 06-12
  14:40
  Filmzaal 1
  € 10,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Notturno
do 03-12

Notturno

The Mole Agent
za 05-12

The Mole Agent