12333

Special

Simon Whetham: Successive Actions

De Perifeer i.s.m. MIMIK en EICAS

Koop tickets
12331

Special

Simon Whetham: Successive Actions

De Perifeer i.s.m. MIMIK en EICAS

Koop tickets
12330

Special

Simon Whetham: Successive Actions

De Perifeer i.s.m. MIMIK en EICAS

Koop tickets

Geluidskunstenaar Simon Whetham (UK) is in Deventer voor de tentoonstelling ‘Transtonations’ in museum EICAS. Voor MIMIK en De Perifeer een uitgelezen kans om Simon Whetham te boeken voor een extra optreden, direct aansluitend op de opening van deze tentoonstelling.

Simon Whetham werkt met sonische activiteit als grondstof voor creatie. Hij maakt gebruik van omgevingsgeluid en verschillende methoden en technieken om vaak onopgemerkte en verborgen sonische fenomenen tot de kern van zijn werk te maken. Bij een performance of installatie worden de ruimte en de objecten daarin instrumenten om te bespelen. Zijn artistieke onderzoeken hebben ertoe geleid dat hij steeds meer in multidisciplinaire projecten werkt, waardoor zijn werk visueler en tastbaarder wordt. 

Whetham’s performance ‘Successive Actions’ maakt deel uit van een groter kinetisch geluidsperformance-project genaamd ‘Channelling’, waarin een verzameling gemotoriseerde apparatuur – geborgen uit verouderde en afgedankte consumententechnologie – geactiveerd wordt door geluidsopnamen. Dit proces produceert op zijn beurt nieuwe geluiden vanuit de apparaten, die worden versterkt met behulp van microfoons en andere technieken. De huidige versie van de voorstelling toont twee geprojecteerde close-ups op een split-screen (dit keer op groot doek in de filmzaal 4), zodat de prestaties van de apparaten in detail zichtbaar zijn voor het publiek. 

Deze voorstelling wordt georganiseerd door De Perifeer i.s.m. MIMIK en EICAS.

TRANSTONATIONS IN EICAS 
Het internationale kunstproject Transtonations is van 23 september t/m 14 oktober te zien in museum EICAS in Deventer en wordt geopend op 23 september om 15 uur met aansluitend om 18 uur bovenstaande performance van Simon Whetham in MIMIK. Zes internationale kunstenaars reflecteren met beeld en geluid op Etude #5 van de Argentijnse componist Astor Piazzolla. Ze zijn daartoe uitgedaagd door de Duitse beeldend kunstenaar/curator Tanja Isbarn, die zelf ook werken laat zien. Meer informatie over Transtonations via de website van EICAS.

Na afloop staat een drankje voor je klaar. 

Jaar 2023
Duur 80 minuten

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Flip Noorman & het Amsterdams Andalusisch Orkest
do 25-04

Flip Noorman & het Amsterdams Andalusisch Orkest