12961

Film

Simple comme Sylvain

LAATSTE WEEK

Koop tickets
13183

Film

Simple comme Sylvain

LAATSTE WEEK

Koop tickets
13447

Film

Simple comme Sylvain

LAATSTE WEEK

Koop tickets
13555

Film

Simple comme Sylvain

LAATSTE WEEK

Koop tickets

Een scherpzinnige, satirische romcom over een intellectuele Frans-Canadese vrouw in een seksloos huwelijk die haar leven op zijn kop zet wanneer ze een affaire heeft met haar aannemer.

Sophia is filosofieprofessor in Montreal en al tien jaar soort van gelukkig getrouwd. Als haar buitenhuis gerenoveerd moet worden, komt timmerman Sylvain in haar leven. Hij is totaal anders dan haar echtgenoot, ze valt als een blok voor hem en vanaf dat moment staat haar leven op z’n kop. Maar kunnen deze twee tegenpolen met verschillende achtergronden wel samen zijn? Zij is een intellectuele vrouw uit een welgestelde familie, hij maakt deel uit van een arbeidersgezin. Doordat Sophia zich helemaal overgeeft aan de liefde, twijfelt ze plotseling aan al haar overtuigingen en ambities. 

NRC ★★★★

“ Simple comme Sylvain is een prikkelende zedenschets: oude Woody Allen, maar met goede seks. In zijn satire op goede smaak en culturele codes put de film uit een Hollywood-traditie van wrijving tussen progressieve vrouwen en conservatieve mannen(…)”

De Volkskrant ★★★★

"ontzettend herkenbaar"

Trouw ★★★★

“ (…)eigenzinnige romantische komedie van Monia Chokri.”

Regie Monia Chokri
Cast Pierre-Yves Cardinal, Magalie Lépine Blondeau
Land Canada,Frankrijk
Jaar 2023
Duur 110 minuten
Taal Frans gesproken
Kijkwijzer