14360

Film

Songs of Earth

Margreth Olin

Koop tickets
14361

Film

Songs of Earth

Margreth Olin

Koop tickets
14362

Film

Songs of Earth

Margreth Olin

Koop tickets
14363

Film

Songs of Earth

Margreth Olin

Koop tickets
IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth.

Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren. Al zijn hele leven wandelt haar ondertussen 84-jarige vader Jørgen, door deze naar verluidt mooiste vallei van Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen, waar ze samen alles bespraken. Ook nu fungeert hij als de wijze gids van zijn dochter en neemt hij haar een heel jaar lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap. Hij deelt verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur. 

Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen.

NRC ★★★★

"De fraaie panoramashots tonen de mens als nietig wezen in een overweldigende omgeving."

Trouw ★★★★

"Zoals ze kijkt naar de huid van haar vader, midtachtiger, zo kijkt ze ook naar de immense ijskap Jostedalsbreen: met verwondering en liefde voor lijntjes en patronen."

Het Parool

Regisseur Margreth Olin over ‘Songs of Earth’: ‘Ik wilde een liefdesbrief aan de natuur maken via mijn ouders’

Regie Margreth Olin
Cast Jørgen Mykle, Magnhild Mykløen
Land Noorwegen
Jaar 2023
Duur 90 minuten
Taal Noors gesproken
Kijkwijzer

Agenda

 • za 13-04
  10:30
  Filmzaal 1
  € 12,00
 • ma 15-04
  11:30
  Theaterzaal
  € 12,00
 • wo 17-04
  14:30
  Filmzaal 4
  € 12,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Sneak Preview
di 16-04

Sneak Preview