14841

Dans

Elena Iachininoto, Ko Duijvestijn en Jurgen Houwers

Sotto un altro cielo

Koop tickets
14842

Dans

Elena Iachininoto, Ko Duijvestijn en Jurgen Houwers

Sotto un altro cielo

Koop tickets
14843

Dans

Elena Iachininoto, Ko Duijvestijn en Jurgen Houwers

Sotto un altro cielo

Koop tickets
14844

Dans

Elena Iachininoto, Ko Duijvestijn en Jurgen Houwers

Sotto un altro cielo

Koop tickets
  • di 23-04
    20:00
    Theaterzaal
    € 10,00

Sotto un altro cielo, in het Nederlands Onder een andere hemel, is een korte voorstelling over nostalgie, gemis, heimwee, het verlangen naar het verleden maar ook de nieuwsgierigheid van het nieuwe en de volle overgave in de toekomst.

In dit project komen geluiden, muziek, beweging, techniek, dans en videobeelden samen om de toeschouwers steeds mee te nemen naar een andere wereld.

Ko Duijvestijn studeerde compositie aan het conservatorium in Enschede. Naast muziek is technologie altijd een inspiratiebron geweest. Ko ontwierp de hndschn (een midi controller in de vorm van een handschoen) in 2014 om op een meer intuïtieve manier muziek te maken. Het manipuleren van geluid met behulp van niet voor de hand liggende invoer apparaten maakt dat je muzikale structuren kunt loslaten en je meer kunt laten leiden door beweging waarbij gecontroleerd toeval een rol speelt.

Jurgen Houwers kent Ko van het conservatorium in Enschede en als componist, arrangeur, mede-koorlid en mede-bandlid. Aan allerlei oratoria, opnames, opera’s, alle soorten concerten en theatervoorstellingen bij diverse gelegenheden heeft hij meegewerkt. Van Messiah en Matthäus Passion tot een door Willem Wilmink bewerkte versie van Hoffmans Vertellingen van Offenbach. Ook een weekend de Cantates van Bach verzorgen in de Thomaskirche in Leipzig rekent hij tot één van zijn hoogtepunten.
Zo’n vijftien jaar geleden hebben Jurgen en Ko een tijdje gewerkt aan een vrij technisch muzikaal project, met computers, loops, midi, triggers, toonreeksen en improvisatie op instrumenten. De mogelijkheden van de techniek hebben zij in die tijd grondig onderzocht en worden nu gebruikt in deze voorstelling.

Elena Iachininoto is choreograaf en danser. In haar voorstellingen werkt zij graag met abstracte beelden en bewegingen om de verbeeldingskracht van het publiek te prikkelen en ervoor te zorgen dat de toeschouwer de voorstelling kan interpreteren vanuit zijn eigen belevingswereld. Dit is haar eerste voorstelling waarbij techniek zo’n grote rol speelt en waarbij zij zo veel invloed op geluiden, muziek en beelden heeft. 

De huidige samenwerking tussen Jurgen, Ko en Elena is een manier om de techniek met eindeloze mogelijkheden te vertalen naar een mooie dansvoorstelling.
Elena geeft de muzikanten een reden om muziek te maken, Ko en Jurgen geven Elena een reden om te bewegen.

De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten, daarna zal er een nagesprek plaatsvinden en kan het publiek zelf de techniek ervaren.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.
 

Foto's Elena en Jurgen ISABELLE RENATE LA POUTRÉ

Ook interessant voor jou

De Facto Live
wo 29-05

De Facto Live

De Poezieboys
vr 26-04

De Poezieboys

Margje Wittermans
za 11-05

Margje Wittermans