4863

Muziektheater

Spijkers

Hotel Spijkers

Koop tickets
5395

Muziektheater

Spijkers

Hotel Spijkers

Koop tickets
  • do 17-02
    20:30
    Theaterzaal
    € 21,00

Goed om te weten, je kan je geld terug krijgen als we deze voorstelling moeten annuleren of verplaatsen door maatregelen.

Joost Spijkers won met zijn voorstelling SPIJKERS II de Poelifinario voor de beste voorstelling in de categorie kleinkunst. “De voorstelling staat op eenzame hoogte. Elke noot, elk woord, elke handeling wordt met volle, theatrale overgave gebracht en dat maakt dat SPIJKERS recht in het hart raakt.” Aldus de jury.  

Een man loopt geschrokken en verdwaasd de lobby van een hotel binnen. Zijn kleding druipt van het water en hij zit onder de butsen schrammen. Over zijn arm hangt zijn kleddernatte trouwpak. Hij slaat op de hotelbel en wacht op de nachtportier. Het orkestje in de lobby speelt onverstoorbaar door.Tijdens het wachten flitst het leven van de man aan hem voorbij. Golven van zoete, pijnlijke en geestige herinneringen volgen elkaar op. Aangejaagd door de muzikanten bezingt de man alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Een hartstochtelijke ode aan de levenden én de doden uit zijn geschiedenis. 

Hier in dit obscure hotel, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt er samen eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. 
Hier in Hotel Spijkers hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren. 

Over Joost
Joost Spijkers werd voor het theater geboren op 23 juni 1977 in Melick en Herkenbosch. Na enige omzwervingen door Limburg en het voormalig Joegoslavië kwam hij terecht op de Academie voor Kleinkunst/de Theaterschool in Amsterdam. Daar vormde hij met klasgenoten de theatergroep de Ashton Brothers. De Ashton Brothers zijn Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde.
Zij speelden hun muzikale spektakelshows over de hele wereld, van Parijs tot Toronto en van Budapest tot Edinburgh. Na vijf, door pers en publiek bejubelde, en internationaal bekroonde theatershows ontwikkelden de Ashton Brothers hun zomerfestival Ashtonia waarmee ze de zomers van 2017-2018-2019 tienduizenden mensen naar hun circus in onder meer de tuin van Slot Zeist trokken. Als Ashton Brother specialiseerde Joost zich tot onfortuinlijke flamencodanser, primo ballerino, acrobaat in de trapeze en tissue, sterke man, blinde pianist, amoebe, brandende derwishdanser, en zanger van liederen die niemand kan verstaan.

Sinds 2015 maakt Joost samen met zijn band en toneelschrijver Peer Wittenbols "solo" muziektheaterprogramma's. Joost won in 2018 de Poelifinario voor het meest indrukwekkende theaterprogramma in de categorie kleinkunst. De voorstelling stond in de Theaterkrant top 5 van de beste theatervoorstellingen van het jaar. De nummers uit deze shows zijn uitgebracht op drie albums. Joost zingt in het Nederlands en in alle andere talen uit zijn jeugd in theaters in Nederland, Servië, Bosnië, Kroatië, Slovenië en Tsjechië.
 

Bij deze voorstelling zit een drankje na afloop inbegrepen.

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

Cast Joost Spijkers, Arend Niks, Arno Bakker, Andreas Suntrop Stan Mitrovic  
Regie en beeld Titus Tiel Groenestege  
Producent Stichting de Werelddansfabriek
Producatie en management Amsterdam Artist Management, Elselinda Schouten
Geluidsontwerp Joep van der Velden
Choreografie Iva Lesic
Tekst  Peer Wittenbols, Joost Spijkers  
Muziek o.a. Joost Spijkers, Stan Mitrovic, Arend Niks
Decor en kostuum Dieuweke van Reij
Lichtontwerp Jasper Verhaart
★★★★ De Volkskrant

"HOTEL SPIJKERS is van hoog niveau"

★★★★★ I Love Theater

"Hij bezingt al zijn lief en leed. Met humor, met ironie, brutaliteit, maar vooral met een knipoog."

★★★★ NRC

"Innemende show tijdens slapeloze nacht in Hotel Spijkers"

Bekijk een video

Ook interessant voor jou

Riza Tisserand
do 24-03

Riza Tisserand

Roffa Tango Trio
vr 04-03

Roffa Tango Trio

Thomas, Sacha en Jos
za 30-04

Thomas, Sacha en Jos