9837

Film

Spirited Away

Studio Ghibli

Koop tickets
Terecht won Spirited Away de Oscar voor de beste lange animatiefilm. Waar dit genre tegenwoordig door de computer gedomineerd wordt tekenden Hayao Miyazaki en animator Masashi Andô hun hele film met de hand en gaven de personages daarmee een ziel.

De jonge Chihiro verhuist met haar ouders naar een andere stad. Onderweg verkent het gezin even de nieuwe buurt en komt het terecht in een verlaten themapark. Terwijl haar ouders zich vol eten met lekkernijen zwerft Chihiro alleen door het park. Plotseling verschijnt er een jongen, Haku, die haar waarschuwt voor een groot gevaar. Chihiro haast zich, door het donker, terug naar haar ouders. Maar als straf voor hun gulzigheid zijn haar ouders in varkens veranderd. De enige die hen terug kan toveren is de heks Yubaba, de baas van het grootste gebouw van het park, het badhuis voor goden en demonen. Chihiro infiltreert door er te gaan werken, maar ze wordt snel ontdekt: de geur van mensen is voor geesten ondraaglijk.

Japans gesproken en Nederlands ondertiteld. 

De Volkskrant

"Wonderbaarlijke gedaanteverwisselingen kenmerken Spirited Away van de Japanse tekenfilmregisseur Hayao Miyazaki."

Trouw

"Zelden een tekenfilm gezien -beter woord: beleefd- die zoveel zintuigen en lagen tegelijk weet aan te spreken als 'Spirited Away'"

Regie Hayao Miyazaki
Land Japan
Jaar 2002
Duur 123 minuten
Taal Japans gesproken

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

MIMIK x Japan

MIMIK x Japan