14354

Te gast

Sport als meditatie

Foppe de Haan, Steven Edelenbos & Michel Dijkstra

Koop tickets
14347

Te gast

Sport als meditatie

Foppe de Haan, Steven Edelenbos & Michel Dijkstra

Koop tickets
14355

Te gast

Sport als meditatie

Foppe de Haan, Steven Edelenbos & Michel Dijkstra

Koop tickets

Op deze avond komen topsport en zen-boeddhisme samen. Met Foppe de Haan, Steven Edelenbos en Michel Dijkstra over aandacht, topprestaties en toewijding.

Foppe de Haan vertelt vanuit decennia lange ervaring over leiderschap, teamontwikkeling en topprestaties. Tijdens deze avond gaat hij in op vragen als: hoe ontstaat er focus op de werkvloer, en hoe zet je het verleden om in het heden? Zijn theoretische basis is indrukwekkend en zijn successen in de sportwereld legendarisch. Zijn inzicht is van onschatbare waarde voor iedereen die succes wil.  

Michel Dijkstra is een onafhankelijk geleerde en auteur op het gebied van oosterse filosofie en westerse mystiek. In deze lezing brengt hij de filosofie van de toewijding en overgave aan het licht. Hij studeerde filosofie, journalistiek en Sanskriet aan de Rijksuniversiteit Groningen en zijn verhalen zijn doorspekt met Oosterse wijsheid en Friese nuchterheid. Door zijn unieke combinatie van eruditie, inzicht en humor zijn Dijkstras verhalen praktisch en bijzonder inspirerend.

Steven Edelenbos is gedurende zijn sportcarrière geïnspireerd geraakt door de zenboeddhist Phill Jackson, de coach van Michael Jordan. Hij vertelt over zijn werk als topsportcoach in binnen- en buitenland en over de rol die zen speelt in het succes van Michael Jordan en vele andere topatleten. Steven mediteert sinds 2010, beoefende zen in klooster in binnen- en buitenland en geeft zenles en zencoaching bij Zen.nl Deventer. Zijn specialiteit is zen en focus voor topsporters.

Programma:
19:15 Inloop
19:30 Welkom en inleiding door Steven Edelenbos
20:00 Inleiding door Dr. Michel Dijkstra
20:30 Pauze
20:50 Foppe de Haan in gesprek met Rients Ritskes
21:30 Couhaib deelt zijn ervaringen met meditatie
21.40 Vragen, antwoorden 
22:00 Einde programma