8548

Cinekid

Stoere Frans 7+

Johannes Schmid

Koop tickets
8547

Cinekid

Stoere Frans 7+

Johannes Schmid

Koop tickets
8550

Cinekid

Stoere Frans 7+

Johannes Schmid

Koop tickets

Frans (9) is de kleinste van zijn klas en wordt geplaagd met zijn piepstem. Daar gaat hij wat aan doen. Volgens influencer Hank kan hij in tien stappen een echte kerel worden. Frans gaat aan de slag. Tot hij ontdekt dat hij zijn beste vrienden dreigt te verliezen in deze vrolijke film over populariteit, vriendschap en jezelf zijn.

De negenjarige Frans (uit de boekenserie van Christine Nöstlinger) is de kleinste van zijn klas. Tot overmaat van ramp krijgt hij een piepstemmetje als meester Zack hem aanspreekt. En in een winkel noemt iemand hem zelfs 'mevrouw'. Dat zit hem dwars, vooral omdat de coole meisjes hem ermee plagen. Maar dan ziet hij een video van stoere influencer Hank met zijn tienstappenplan om een echte man te worden. Frans weet wat hem te doen staat. Tot hij ontdekt dat hij zo misschien wel populair wordt, maar zijn beste vrienden Gabi en Eduard dreigt te verliezen. Ander plan dan?

Actuele thema's rond identiteit, doorgeschoten mannelijkheid en groepsdruk komen hier op een vrolijke en positieve manier aan de orde. Veel zal heel herkenbaar zijn voor het jonge publiek. Aardig detail is bijvoorbeeld dat de vader van Frans juist een huisvader is die graag bakt. Misschien is het helemaal niet nodig om stoer te zijn.

De film is nagesynchroniseerd in het Nederlands.

Bekijk de trailer