4263

Film

Strawberry Mansion

Kentucker Audley

Koop tickets
4264

Film

Strawberry Mansion

Kentucker Audley

Koop tickets
4265

Film

Strawberry Mansion

Kentucker Audley

Koop tickets
4388

Film

Strawberry Mansion

Kentucker Audley

Koop tickets

Een surrealistische romantische komedie die zich afspeelt in een toekomst waarin de overheid dromen belast. Een dromen-taxateur raakt verstrikt in de dromen van een excentrieke oude dame die haar hele leven de belasting heeft weten te ontduiken.

Een heerlijke, wonderbaarlijke, snoepjeskleurige komedie waarin reclamebedrijven je dromen belagen, de overheid er belasting op heft en een dromen-taxateur dankzij een excentrieke oude dame een fantastisch, romantisch avontuur beleeft. In een toekomst niet ver van nu, heeft belastinginspecteur James Preble het niet makkelijk. Elke nacht droomt hij van een benauwend roze kamertje met reclameaanbiedingen. In zijn wakende leven is het niet veel beter. Elk greintje avontuur en onvoorspelbaarheid lijken in deze eind-kapitalistische wereld verdwenen. Alsof elk aspect van zijn leven bepaald wordt. Dan wordt hij uitgenodigd door de excentrieke Arabella, die haar hele leven nog geen enkele droombelasting heeft betaald. Ze vraagt hem om alsnog al haar dromen, opgeslagen op duizenden VHS-banden, te onderzoeken. In no-time ontwricht Arabella James overzichtelijke leven. Logerend in haar roze kasteelhuis gaan zijn en haar dromen door elkaar lopen en begint ook de werkelijkheid steeds surrealistischer vormen aan te nemen. Een prachtige, vintage, vormgegeven liefdesbrief aan fantasie en creativiteit. Maar ook een droom van een film. Niet eerder raakt een film zo dicht aan de droomwerkelijkheid. Die staat tussen diepe slaap en wakker zijn in, waar je verbonden bent aan je verlangens en angsten, waar je dapper bent, je droomvrouw de liefde verklaart en die ook de perfecte uitweg vormt van de sores in het wakende deel van je leven.

Indiewire

“The movie is a delicate wonder, with one of the most innovative depictions of dream logic since Michel Gondry’s “The Science of Sleep.”

Regie Kentucker Audley
Cast Kentucker Audley, Penny Fuller, Grace Glowicki
Land VS
Jaar 2021
Duur 90 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Agenda

 • wo 04-08
  19:00
  Theaterzaal
  € 10,00
 • vr 06-08
  21:40
  Filmzaal 3
  € 10,00
 • za 07-08
  21:40
  Filmzaal 2
  € 10,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Stefano Keizers
wo 01-12

Stefano Keizers

Ronald Snijders
do 03-03

Ronald Snijders

The Painter and the Thief
wo 04-08

The Painter and the Thief