5728

Muziektheater

Susies Haarlok

GROEI

Koop tickets
5720

Muziektheater

Susies Haarlok

GROEI

Koop tickets
5721

Muziektheater

Susies Haarlok

GROEI

Koop tickets
5722

Muziektheater

Susies Haarlok

GROEI

Koop tickets

Vanwege de nieuwe maatregelen gaat deze voorstelling niet door. Heb je al een kaartje gekocht? Je hebt een mail ontvangen en je geld is teruggestort op je rekening. Geen mail ontvangen? Neem contact op met info@mimik.nl of bel met 0570 618822.
Alles sterft.
Alles wordt geboren.
Aminozuren en sterrenstelsels; multinationals en kankergezwellen; mensen, bijen en slijmzwammen.

GROEI is een muziektheatervoorstelling en levende installatie. In coproductie met Veenfabriek creëert muziektheatercollectief Susies Haarlok een meeslepende audiovisuele trip. Samen met actrice Ruta van Hoof laten de vier muzikanten/performers Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik en Arthur Wagenaar in een vijftal hoofdstukken allerlei aspecten van groei zien, horen en voelen. Van evolutie tot economie, van de Cambrische explosie tot het posthumanisme. Dit alles in een high- èn lowtech-installatie van Ruta van Hoof en John van Oostrum, die gedurende de voorstelling groeit tot een betoverend en imposant levend wezen.

We nemen je mee op een trip naar het binnenste van een cel, verplaatsen ons in een woekerend megabedrijf, gaan op een tijdreis naar het ontstaan van het leven op aarde, en naar een visioen op de toekomst van de mens. Of je dat nu troost of angst aanjaagt: je ervaart dat alle leven met elkaar verbonden is, van microscopisch klein tot astronomisch groot, van ver verleden tot toekomst. Met daar ergens tussen in, het verschijnsel mens. Groei als alomtegenwoordige kracht, een van de belangrijkste voorwaarden voor leven en dood. Vernietigend, maar ook scheppend.

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

Bij deze voorstelling zit een drankje na afloop inbegrepen

 

Nieuwsgierig? Luister hier muziekpreviews van de CD 

Lees hier de recensie van de Theaterkrant: Wonderschoon theater over het ontstaan van de planeet.

Over Susies Haarlok
Susies Haarlok maakt muziektheater sinds 2000. De muziek is eigenzinnig, virtuoos en zeer eclectisch. Al naar gelang het onderwerp van de voorstelling wordt een bijzondere maar ook zeer herkenbare mix gemaakt van rock, groove, hedendaags, oude muziek, jazz, opera en live elektronica. 

Over de Veenfabriek:

Sinds 2004 maakt en speelt de Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van de Veenfabriek is actueel, brutaal, speels en vernieuwend, en speelt in theaters en concertzalen en op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten.

Over Naturalis:

Naturalis Biodiversity Center brengt met hun indrukwekkende collectie, kennis en data brengen het leven op aarde in kaart. Zij onderzoeken de natuur om biodiversiteit te behouden. Zo dragen ze bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen.

 

 

Concept en Muziek Susies Haarlok
Toneelbeeld Ruta van Hoof, John van Oostrum
Eindregie John van Oostrum

Bekijk de teaser

De Theaterkrant

"WONDERSCHOON THEATER OVER HET ONTSTAAN VAN DE PLANEET"