4494

Muziek

Tamala

MIMIK Mondial

Op zaterdag 4 september trapt de wereldmuziek concertreeks Wereldlokaal Deventer af met Tamala. Een eigentijdse, akoestische dimensie in de West-Afrikaanse traditie. 

Gedreven door een natuurlijke muzikale band, vinden Tamala’s muzikanten een balans tussen traditie en innovatie, droom en realiteit, noord en zuid.. 

Mola Sylla zingt met een kracht die uit het hart komt. Het timbre van zijn schorre stem maakt hem tot een van de meest creatieve Senegalese zangers, getuige zijn lange samenwerking met de Nederlandse cellist Ernst Reijsiger, met wie hij de soundtrack componeerde van Werner Herzogs film The Blue Yonder. Mola Sylla speelt ook de xalam (West-Afrikaanse luit), kongoma en kalimba (beduimelde piano’s), evenals percussie.  

Bao Sissoko wordt in heel Europa erkend als een getalenteerde koraspeler. Als meester van deze West-Afrikaanse harp, speelde hij niet alleen naast de beroemde Baaba Maal, maar staat hij ook bekend om zijn samenwerking met Malick Pathé Sow.  

De Gentse violist Wouter Vandenabeele houdt ervan om verschillende soorten muziek te ontdekken. Hij gaf concerten met de traditionele Senegalese violiste Issa Sow. Hij nam twintig cd’s op en gaf enkele honderden optredens met o.a. “Ambrozijn”

Een kleine teaser..