10889

Film

Tchaikovsky's Wife

LAATSTE WEEK

Koop tickets
10890

Film

Tchaikovsky's Wife

LAATSTE WEEK

Koop tickets
10891

Film

Tchaikovsky's Wife

LAATSTE WEEK

Koop tickets
10892

Film

Tchaikovsky's Wife

LAATSTE WEEK

Koop tickets
Tchaikovsky’s Wife vertelt het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar obsessieve liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging.

Antonina Miliukova is een mooie en intelligente 19e-eeuwse Russische aristocrate. Ze kan alles krijgen wat ze begeert, maar wil alleen maar trouwen met Pjotr Tsjaikovski op wie ze heimelijk verliefd wordt als ze voor het eerst zijn muziek hoort. 

Hij stemt in met een huwelijk om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen en die zijn reputatie bedreigen. Hij voelt echter niets voor Antonina en geeft haar al snel de schuld van zijn tegenslagen en inzinkingen. Verteerd door haar gevoelens voor hem en door zijn vernederingen, wordt ze langzaam tot waanzin gedreven. 

Tchaikovsky’s Wife vertelt het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar obsessieve liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging. Het hoogwaardige, historische drama van de Russische filmmaker Kirill Serebrennikov (Leto, Petrov’s Flu) ging in première in de hoofdcompetitie van Cannes en maakte vervolgens een zegetocht langs internationale festivals.

De Volkskrant ★★★

"‘Tchaikovsky’s Wife’ verbeeldt op bijzonder fraaie wijze Antonina Miljoekova’s obsessie met de componist"

Regie Kirill Serebrennikov
Cast Odin Lund Biron, Alyona Mikhailova, Philipp Avdeev
Land Rusland,Frankrijk,Zwitserland
Jaar 2022
Duur 143 minuten
Taal Russisch, Frans, Italiaans gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer