13246

Muziek

Tent van het Oosten | Distance Roots

Jawdat Shaabo

Koop tickets
  • wo 17-04
    20:00
    Theaterzaal
    € 15,00

In Tent van het Oosten stelt Jawdat Shaabo een programma samen waar je kennis maakt met de culturen van Marokko tot Afghanistan. Binnen deze culturen bestaan er gemeenschappelijke tradities en gebruiken op het gebied van eten, muziek, religie, ceremonies, kleding, dans en de grootste gemeenschappelijke deler het Arabische alfabet.

Zangeres en ud-speelster Jawa Manla weet hoe het voelt om ver van huis te zijn. Afkomstig uit Syrië kwam ze via Egypte en Turkije in Nederland terecht. Troost vindt ze in de Arabische poëzie, die haar doet denken aan haar jeugd in Damascus. Geïnspireerd door deze herinneringen maakte ze de muziek voor haar album Distant Roots. 'De poëzie voegde aan de muziek de glans toe die ik zocht, en maakte de muziek precies zoals ik het me had voorgesteld'. 

Jawa Manla is een van de grootste muzikale talenten van Syrië. Op jonge leeftijd tourde ze al als professioneel muzikant door Egypte, Libanon, Oman en Turkije. Ze trad op met gerenommeerde orkesten en kreeg les van de allergrootste ud-spelers. In 2021 is ze afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam. Momenteel is ze bezig met haar master opleiding: muziektherapie. 

13247
Kemençe Elif Canfeza Gündüz
Cello Adèle Viret
Drums Pierre Hurty
Poëzie voordrager Munzer Al Kaddour
Ferhat Kaplan
za 06-01

Ferhat Kaplan

Tent van het Oosten | Caner Malkoc
do 29-02

Tent van het Oosten | Caner Malkoc

Tent van het Oosten | Tarab Choir
do 18-01

Tent van het Oosten | Tarab Choir