12484

Muziek

Tent van het Oosten | Dyar band

Jawdat Shaabo

Koop tickets

In Tent van het Oosten stelt Jawdat Shaabo een programma samen waar je kennis maakt met de culturen van Marokko tot Afghanistan. Binnen deze culturen bestaan er gemeenschappelijke tradities en gebruiken op het gebied van eten, muziek, religie, ceremonies, kleding, dans en de grootste gemeenschappelijke deler de Arabische taal.

DYAR BAND
Jawdat ontvangt de Dyar Band. Dyar in het Arabisch betekent thuis en dat is precies het gevoel dat Dyar haar luisteraars wil geven: een thuisgevoel waarbij iedereen welkom is!
Dyar vertolkt Arabische muziek: van klassiek en traditioneel tot modern, experimenteel en werelds. De muziek die Dyar maakt wordt sterk beïnvloed door jazz, hip-hop en andere oosterse en westerse muziekstijlen.

Grachten festival: “ … Dyar is the  Arabic word for "home" and that's how the band sees itself. "In Dyar we see an imaginary  house where people feel at home, where everyone is welcome and where Arabic and  Western music live together.”  

In de zomer van 2016 speelden Nawras en Modar samen met Sabri Saad El Hamus en Nizar Rohana een theaterstuk genaamd ʻIk hou van Hollandʼ op het Paradefestival in Amsterdam. Op de tweede dag na een van de shows in Amsterdam benaderde een man in tranen Nawras en zei: “Je hebt mijn hart geraakt! Zelfs zonder dat ik er een woord van verstond”. Dat was Lucas Dols, nu de Double Bass speler van de band. Muziek verbindt!

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Nawras Altaky Vocals and Ud
Lucas Dols Double bass
Modar Salama Percussions
Ghaeth Almaghoot Clarinet