16391

Muziek

Tent van het Oosten | MaDaBa

Door Jawdat Shaabo

Koop tickets
  • wo 22-01
    20:00
    Theaterzaal
    € 15,00

In Tent van het Oosten stelt Jawdat Shaabo een programma samen waar je kennis maakt met de culturen van Marokko tot Afghanistan. Binnen deze culturen bestaan er gemeenschappelijke tradities en gebruiken op het gebied van eten, muziek, religie, ceremonies, kleding, dans en de grootste gemeenschappelijke deler het Arabische alfabet.

MaDaBa is een in 2023 opgericht Nederlands ensemble. Hun dynamische geluid mengt de diepte van Midden-Oosterse Maqam, de vrijheid van jazzimprovisatie en de fijne kneepjes van hedendaagse muziek. Het resultaat is een levendige muzikale ervaring die op zoek is naar bevrijding in expressie, en de luisteraar uitnodigt om mee te gaan op een reis van geluid en gedeelde emotie.

De samenwerkingsgeest van MaDaBa straalt door hun diverse samenstelling. Syrisch-Nederlands componist, zanger en ud-speler Nawras Altaky brengt zijn rijke muzikale erfgoed mee, terwijl de Nederlandse pianist Tony Roe (Tin Men and the Telephone) zorgt voor diepte en kleur. Turks-Nederlands muzikant Sjahin During (Arifa, Namibian Tales) voegt pulserende percussieve energie toe, en het suggestieve spel van de Syrische klarinettist en dudukspeler Ghaeth Almaghoot roept beelden op van verre landen.

Geïnspireerd door de oude "stad van mozaïeken", weerspiegelt de naam van de groep hun verlangen om heden en verleden samen te voegen door middel van muziek. Hun dynamische improvisaties en zorgvuldig samengestelde composities creëren levendige muzikale landschappen waar traditie en vernieuwing moeiteloos samenkomen. Hun originele composities zijn een mix van betoverende melodieën, dynamische ritmes en boeiende verhalen. Verhalen, die een levendige improvisatiewereld laten zien waarin de unieke talenten van elk lid schitteren.

Om meer te weten te komen over MaDaBa en hun betoverende muziek te ervaren, kun je terecht op hun website: https://madabamusic.com/

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Tent van het Oosten | Mutlu Kizilgedik
wo 20-11

Tent van het Oosten | Mutlu Kizilgedik

Tent van het Oosten | Mediterraneo Band
wo 26-02

Tent van het Oosten | Mediterraneo Band

Tent van het Oosten | Ayal Ensemble
wo 23-04

Tent van het Oosten | Ayal Ensemble