12482

Muziek

Tent van het Oosten | Sinan Arat

Jawdat Shaabo

Koop tickets

In Tent van het Oosten stelt Jawdat Shaabo een programma samen waar je kennis maakt met de culturen van Marokko tot Afghanistan. Binnen deze culturen bestaan er gemeenschappelijke tradities en gebruiken op het gebied van eten, muziek, religie, ceremonies, kleding, dans en de grootste gemeenschappelijke deler de Arabische taal.

Sinan Arat
Op 28 september is Sinan Arat de gast van Jawdat. Sinan is een neyspeler (rietfluit) en zanger. Sinan is geboren in Turkije en heeft daar de ney gestudeerd aan het klassieke Ottomaanse muziek conservatorium.Hij heeft zijn meestergraad gehaald aan de Hogeschool Codarts in Rotterdam onder leiding van de legendarische bansuri-maestro Pandit Hariprasad Chaurasia en ney-meester Kudsi Erguner. 

Sufi-muziek
Samen met zijn band combineert hij sufi-muziek met verschillende omgevingsgeluiden die al in diverse vormen in het universum bestaan. Het is een reis van zen naar chaos, van rituele naar stedelijke/urban klanken, van eenheid naar verbondenheid. Sinan gelooft dat muziek een onzichtbare brug vormt van adem, waardoor wij allen met elkaar verbonden zijn.

Naast zijn muziekoptredens verzorgt Sinan ook soundtracks voor film- theater- en documentaires. Op televisie was hij o.a. te gast bij Vrije Geluiden, NBE Nieuwjaarsconcerten, Podium Witteman en De Wereld draait door.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

 

 

 

Sinan Arat ney, bansuri, fluit, zang
Tarang Poddar tabla, drum
Eren Aksahin saz, kopuz, oud
Donatas Bielunskis bass
Rasha Vrede dans