13354

Muziek

Tent van het Oosten | Tarab Choir

Jawdat Shaabo

Koop tickets
  • do 18-01
    20:00
    Theaterzaal
    € 15,00

In Tent van het Oosten stelt Jawdat Shaabo een programma samen waar je kennis maakt met de culturen van Marokko tot Afghanistan. Binnen deze culturen bestaan er gemeenschappelijke tradities en gebruiken op het gebied van eten, muziek, religie, ceremonies, kleding, dans en de grootste gemeenschappelijke deler het Arabische alfabet.

Geniet tijdens deze editie van Tent van het Oosten van het Tarab Choir. Het koor staat onder leiding van dirigent Majed Sarai Edin en telt 35 leden en 7 nationaliteiten (Syrië, Irak, Libanon, Egypte, Tunesië, Turkije en Nederland). Via het Tarab Choir maak je kennis met het Arabisch en Andalusisch muziekgenre Muwashshahāt: de oude poetische liederen.

Het Tarab Choir wil oude meesterwerken weer tot leven brengen. Ze willen bijdragen aan een nieuwe muzikale wedergeboorte: het heden verbinden met de authentieke en diepe wortels van onze rijke geschiedenis en deze samen naar een mooie toekomst leiden. 

‘Tarab betekent vervoering: de staat waarin iemand kan raken die oude melodieën, poëzie en ritmes zingt, speelt of luistert. Deze muziek is voor mij heilig. Het is uniek erfgoed uit de Andalusische tijd en vormt een brug tussen de Arabische wereld en Europa. Het is belangrijk om dit erfgoed uit te dragen en door te geven aan volgende generaties. Daarom heb ik besloten mijn eigen koor hier te beginnen.' - Majed Sarai Edin
 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Dirigent Majed Sarai Edin

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Erven Witteveen.

13357

The Story of the Tarab Choir

Ferhat Kaplan
za 06-01

Ferhat Kaplan

Tent van het Oosten | Caner Malkoc
do 29-02

Tent van het Oosten | Caner Malkoc

Tent van het Oosten | Distance Roots
wo 17-04

Tent van het Oosten | Distance Roots