14486

Film

The Body Politic

Gabriel Francis Paz Goodenough

Koop tickets

Movies that Matter (MtM) heeft als doel om spraakmakende films en documentaires te tonen waarbij maatschappelijke kwesties en mensenrechten centraal staan.

Zoals veel gebieden in de Verenigde Staten wordt de stad Baltimore geteisterd door wapengeweld. Te midden van de George Floyd-opstand wordt Brandon Scott, een jonge hervormingsgezinde leider, tot burgemeester gekozen. Hij introduceert een ambitieuze, op de volksgezondheid gerichte aanpak om het geweld terug te dringen.

Autoriteiten beweren dat de politieke reputatie van Brandon en de gezondheid van de stad verbonden zijn met het getal 348 - het totaal aantal moorden dat Baltimore het jaar daarvoor had, meer moorden dan in NYC, een stad die 15 keer zo groot is. Nadat hij zijn ambt heeft aanvaard en nauwelijks de kans heeft gekregen om zijn eerste veiligheidshervormingen door te voeren, bereikt het geweld een nieuw hoogtepunt. Terwijl de media en politieke tegenstanders zijn holistische plan aanvallen, blijft hij vasthouden aan zijn principes, zelfs als dit zijn toekomst als politicus in gevaar brengt. Gedurende zijn eerste jaar in functie blijven onze camera's Brandon volgen om te zien of zijn plan zal werken en zal leiden tot verbetering in Baltimore en misschien zelfs een pad voorwaarts zal onthullen voor het land. 

Let op: Alleen met Engelse ondertiteling.

Regie Gabriel Francis Paz Goodenough
Jaar 2023
Duur 91 minuten

Agenda

  • ma 22-04
    Premièredatum, speeltijden volgen
  • ma 22-04
    20:00
    Filmzaal 3
    € 12,00

Ook interessant voor jou

Vogels Kun Je Niet Melken
ma 15-04

Vogels Kun Je Niet Melken

Movies that Matter

Movies that Matter