15572

Film

The Dead Don't Hurt

Viggo Mortensen

15573

Film

The Dead Don't Hurt

Viggo Mortensen

15574

Film

The Dead Don't Hurt

Viggo Mortensen

15575

Film

The Dead Don't Hurt

Viggo Mortensen

Californië, 1860. Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen elkaar ontmoeten in San Francisco, zijn ze op slag verliefd.

Californië, 1860. Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen elkaar ontmoeten in San Francisco, zijn ze op slag verliefd. De vrijgevochten, onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan om te trouwen met de zachtaardige veteraan. Ze besluit wel om met hem mee te reizen naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een bestaan willen opbouwen. Het uitbreken van de burgeroorlog verstoort echter al snel hun plannen als Holger besluit in dienst te treden. Alleen achtergebleven is Vivienne vastbesloten haar eigen boontjes te doppen, ook al betekent dit dat ze moet opboksen tegen de corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr Jeffries, wiens zoon Vivienne maar niet met rust wil laten. 

The Dead Don’t Hurt schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. Vicky Krieps zet een ijzersterke vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen. De acteur nam naast de regie ook de hoofdrol, muziek en productie van zijn tweede speelfilm op zich, die verbluft in zowel het spel als de visueel overweldigende beelden.

Regie Viggo Mortensen
Cast Vicky Krieps, Viggo Mortensen
Land Canada,Denemarken
Jaar 2023
Duur 129 minuten
Taal Engels, Frans, Spaans gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 06-06
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Charcoal
zo 26-05

Charcoal

Radical
zo 26-05

Radical

Sneak Preview
di 28-05

Sneak Preview