6055

Film

The Duke

Roger Michell

Koop tickets
6056

Film

The Duke

Roger Michell

Koop tickets
6057

Film

The Duke

Roger Michell

Koop tickets
6058

Film

The Duke

Roger Michell

Koop tickets

Een Britse feelgoodfilm The Duke met o.a. Helen Mirren en Jim Broadbent gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor ouderen.

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

★★★★ VPRO Cinema

'Fijne Britse kitchen sink-komedie'

★★★★ NRC

'Een amusant schelmenverhaal'

★★★★ de Volkskrant

'Zeer amusant en soms een tikje clowneske'

Regie Roger Michell
Cast Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Aimée Kelly, Charlotte Spencer, Jack Bandeira, Matthew Goode, Anna Maxwell Martin, Sian Clifford
Land Verenigd Koninkrijk
Jaar 2020
Duur 95 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • ma 27-06
    14:40
    Filmzaal 2
    € 10,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Downton Abbey: A New Era
zo 26-06

Downton Abbey: A New Era