13052

Film

The Eternal Memory

LAATSTE WEEK

Koop tickets
13053

Film

The Eternal Memory

LAATSTE WEEK

Koop tickets
13054

Film

The Eternal Memory

LAATSTE WEEK

Koop tickets
Oscar-genomineerde filmmaker Maite Alberdi schildert een teder en tegelijkertijd krachtig portret van een echtpaar dat worstelt met de gevolgen van de ziekte van Alzheimer

The Eternal Memory nodigt ons uit in het leven van gevierde Chileense journalist Augusto Góngora en zijn vrouw, actrice en Chileense Minister van Cultuur, Paulina Urrutia. Góngora werd bekend als vooraanstaand cultureel commentator en archivaris in Chili, die jarenlang streed om de herinneringen aan de dictatuur van August Pinochet levend te houden. Nadat hij in 2014 met de ziekte van Alzheimer werd gediagnostiseerd, wordt het de taak van zijn vrouw Paulina om het geheugen van haar man levend te houden. Met genegenheid leidt ze haar echtgenoot door zowel de goede als de moeilijke momenten van zijn dagelijks bestaan, terwijl de ziekte langzaam maar zeker hun leven begint aan te tasten. 

Oscar-genomineerde regisseur Maite Alberdi (The Mole Agent) legt een onverwoestbare tederheid tussen het echtpaar vast, zelfs te midden van Góngora's verslechterende gezondheid. Door naadloos archiefbeelden van Góngora's verslaggeving vanuit de frontlinies van Pinochet's gewelddadige regime te combineren met 25 jaar aan persoonlijke video-opnames en Alberdi's zachte en bedreven vastlegging van het dagelijkse leven van het paar, presenteert The Eternal Memory een rijke en waardevolle herinnering aan een leven vol betekenis. Het is een diep ontroerend en menselijk portret van een eeuwige liefde en misschien wel het mooiste liefdesverhaal van het jaar.

NRC ★★★

"Opmerkelijke liefde in tijden van geheugenverlies."

De Volkskrant ★★★

"‘The Eternal Memory’, over alzheimer, is aangrijpend."

Filmkrant

"Bewonderenswaardige montage."

Regie Maite Alberdi
Cast Augusto Góngora, Paulina Urrutia Fernández
Land Chili
Jaar 2023
Duur 84 minuten
Taal Spaans gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Killers of the Flower Moon
vr 15-12

Killers of the Flower Moon