4329

Film

The Father

Florian Zeller

Koop tickets
4330

Film

The Father

Florian Zeller

Koop tickets
4331

Film

The Father

Florian Zeller

Koop tickets
4332

Film

The Father

Florian Zeller

Koop tickets

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los. Olivia Colman  als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

Regie Florian Zeller
Cast Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell
Land Verenigd Koninkrijk
Jaar 2020
Duur 97 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 26-08
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Effacer l'historique
di 10-08

Effacer l'historique

Envole-Moi
wo 04-08

Envole-Moi

Mitra
do 05-08

Mitra