4750

Nederlands Film Festival

The Photograph

Sherman De Jesus

Koop tickets
4751

Nederlands Film Festival

The Photograph

Sherman De Jesus

Koop tickets
4752

Nederlands Film Festival

The Photograph

Sherman De Jesus

Koop tickets

Het Neder­lands Film Festival komt naar je toe van 24 t/​m 30 september! Geniet van zeven festi­val­premières in het land, en natuurlijk ook in MIMIK!

In The Photograph ontketent één foto een wervelwind van bijzondere verhalen. Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie, over de kracht van fotografie, en over de grootvader van regisseur Sherman De Jesus.

De Jesus vertrekt met een duidelijke missie naar New York: achterhalen welk verhaal er schuilgaat achter de enige foto die hij van zijn grootvader, Juan de Jesus, heeft. Een zwart-wit portret van een trotse man in een wit tropenpak, een echte heer anno 1920. Belangrijk detail: Juan de Jesus was een zwarte man. Fotograaf James Van Der Zee (1886-1983) legde deze tijdsgeest vast in tienduizenden foto’s. Hij bracht zwarte mensen in beeld zoals ze zelf graag gezien wilden worden: van hun beste kant, in hun mooiste pak, als de mensen die ze waren.

The Photograph maakt zichtbaar welke revolutie Van Der Zee’s werk ontketende en hoe het gedachtegoed van de Harlem Renaissance nog overal in Harlem voortleeft. Van hedendaagse fotografen als Jamel Shabazz, die zich door Van Der Zee laten inspireren, tot de bittere strijd van activisten tegen de gentrificatie van de wijk die nog altijd symbool staat voor black pride en zwarte cultuur.

Regie Sherman De Jesus
Land Nederland
Jaar 2020
Duur 95 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • za 25-09
    15:00
    Filmzaal 2
    € 11,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Bertolf
zo 26-09

Bertolf

Mijn vader is een vliegtuig
vr 24-09

Mijn vader is een vliegtuig

Nr. 10
do 30-09

Nr. 10