5489

Film

The Rescue

Jimmy Chin

Koop tickets
5490

Film

The Rescue

Jimmy Chin

Koop tickets
5491

Film

The Rescue

Jimmy Chin

Koop tickets
5492

Film

The Rescue

Jimmy Chin

Koop tickets

Een meesterlijke en ongelofelijk spannende film van de makers van ‘Free Solo’, over de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot.

In 2018 is de wereld twee weken lang in de ban van de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot. Het toegesnelde leger, de Navy Seals en de ingevlogen Amerikaanse Special Forces staan machteloos. Niemand blijkt de juiste training en apparatuur te hebben om de jonge voetballers te bevrijden uit deze kilometers lange, nauwe grotten, waar het water zo hard kan stromen als een rivier en pikzwart kan zijn door de vele modder. Behalve twee zachtaardige, introverte Engelse mannen van middelbare leeftijd. Rick Stanton en John Volanthen beoefenen als een van de weinige mensen op de wereld de sport van het grotduiken. Een onaardse hobby waarin je volledig op jezelf bent aangewezen in een omgeving die de meeste mensen een acute paniekaanval zou bezorgen. ‘It’s like being in space’ legt Rick uit. Er ontwikkelt zich een verhaal met onwaarschijnlijke en wonderbaarlijke helden en gebeurtenissen. 

Almost too fantastic to be true, blijkt dit verhaal een kolfje naar de hand van Elizabeth Chai Vasarhely en Jimmy Chin, het echtpaar dat ook Free Solo regisseerde. Ze hadden de beschikking over een schatkamer aan ter plekke gefilmd materiaal, waaronder alleen al 87 uur door de vrouw van de Thaise admiraal. In combinatie met animaties die situaties verduidelijken en interviews met de hoofdrolspelers creëren ze een filmervaring die alle nieuwsbeelden van toen laat verbleken.

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

★★★★ Trouw

"Regelrecht nagelbijter"

★★★★ De Volkskrant

"Lijkt andere films overbodig te maken"

★★★★ NRC

“Gaat ver komen bij de Oscars”

Regie Jimmy Chin
Cast Ekapol Chanthawong, Rick Stanton, “Amp” Bangngoen
Land VS
Jaar 2021
Duur 107 minuten
Taal Engels, Thai, Koreaans, Noors gesproken
Kijkwijzer

Agenda

 • do 09-12
  14:00
  Theaterzaal
  € 10,00
 • ma 13-12
  13:20
  Theaterzaal
  € 10,00
 • wo 15-12
  10:40
  Theaterzaal
  € 10,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Van der Laan & Woe
wo 09-03

Van der Laan & Woe

Martijn Kardol
do 12-05

Martijn Kardol