14679

Film

The Waste Land

Chris Teerink

Koop tickets
14680

Film

The Waste Land

Chris Teerink

Koop tickets
14681

Film

The Waste Land

Chris Teerink

Koop tickets
14682

Film

The Waste Land

Chris Teerink

Koop tickets
Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The Waste Land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: Van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola.

The Waste Land is een film die diep ingaat op het complexe weefsel van het beroemde gedicht. Eliot schreef een gedicht als een lappendeken en citeert uit Dante, het boeddhisme en het hindoeïsme. Teerink laat in deze foto-film – met een soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van Eliots gedicht nog dwars door ons heden lopen. Geschreven in een tijd van crisis en onzekerheid, resoneert The Waste Land met de uitdagingen van onze eigen tijd, zoals klimaatverandering, politieke instabiliteit en de zoektocht naar ‘nieuwe’ betekenis in een snel veranderende wereld. We zien hoe het vooruitgangsdenken letterlijk stokt aan de grenzen van onze maatschappij. Duiders in dit landschap zijn onder andere schrijvers als Chris Keulemans en Ilja Leonard Pfeijffer, de bedenker van het basisinkomen econoom Guy Standing, celebrity socioloog Richard Sennett en "Gandhi of grain" Vandana Shiva. 

De film raakt zowel aan de teleurstelling over de wereld van 100 jaar geleden als aan die van nu, maar is vooral ook een enorm rijke visuele en auditieve ervaring over de mens in al zijn ontzagwekkende en verbazingwekkende creativiteit, intellect en ondernemingslust. The Waste Land is overal en voert je van het grootstedelijke Londen naar het niemandsland in de Mojavewoestijn, en van het Italië van Ilja Leonard Pfeijffer langs de Poolse grens, tot aan India toe.

Trouw ★★★★★

"The Waste Land’ is een overrompelende zoektocht naar betekenis."

De Volkskrant ★★★

"Chris Teerink tilt het gedicht The Waste Land van T.S. Eliot, een poëtisch meesterstuk uit 1922, in zijn filmbewerking naar het nu."

NRC ★★★

"The Waste Land’ onderzoekt T.S. Eliots beroemdste gedicht in tijden van ‘information overload’"

Regie Chris Teerink
Cast Ilja Leonard Pfeijffer
Land Nederland
Jaar 2023
Duur 105 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Agenda

 • za 13-04
  12:20
  Filmzaal 1
  € 12,00
 • ma 15-04
  13:30
  Theaterzaal
  € 12,00
 • di 16-04
  16:30
  Filmzaal 2
  € 12,00
 • wo 17-04
  12:30
  Filmzaal 1
  € 12,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Les Indésirables
ma 15-04

Les Indésirables