9780

Film

The Whale

Darren Aronofsky

Koop tickets
9781

Film

The Whale

Darren Aronofsky

Koop tickets
9782

Film

The Whale

Darren Aronofsky

Koop tickets
9913

Film

The Whale

Darren Aronofsky

Koop tickets

The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door Sadie Sink (Stranger Things).

Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijtgeraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen, maar ze neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. 

Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. 'Fraser gives the performance of a lifetime' (Time Out).

De Volkskrant ★★★★

"Deerniswekkend obese vader en bijtend geestige tienerdochter in weergaloos acteerduet"

Regie Darren Aronofsky
Cast Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Samantha Morton
Land VS
Jaar 2022
Duur 117 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer