13366

Dans

Theater aan de Rijn

VIER x VIER

Koop tickets
14461

Dans

Theater aan de Rijn

VIER x VIER

Koop tickets
14460

Dans

Theater aan de Rijn

VIER x VIER

Koop tickets
14459

Dans

Theater aan de Rijn

VIER x VIER

Koop tickets
  • do 04-04
    20:00
    Theaterzaal
    € 15,00

In VIER x VIER gaan choreografen Jefta Tanate, Charles Pas, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans terug naar de essentie van dans. Met het lichaam als verbeeldingskracht en los van het gebaande pad, brengen ze vier korte performances. Persoonlijk, energiek en vol op de creativiteit. Solo, duet en trio, hiphop, modern en mime: alles komt voorbij. 

Neem plaats rond de dansvloer, laat je verbeelding prikkelen en ga mee op avontuur met de nieuwste generatie.


 

Jefta Tanate

Jefta Tanate is een veelzijdige en expressieve choreograaf die sinds kort als vaste maker is aangesloten bij Theater a/d Rijn. Vanuit zijn interne bewegingsmonitor als vertrekpunt creëert hij fluide werk waarin contrasterende danskwaliteiten elkaar snel afwisselen. In VIER x VIER toont Jefta een vooronderzoek van de voorstelling Domeless - een voorstelling over de relatie tussen een vader en zoon, schommelend tussen complexiteit en eenvoud.

Jefta Tanate

Charles Pas

Charles Pas is een mimer die fysieke voorstellingen maakt die zich bewegen tussen performance, absurd theater en magisch realisme. Eindeloze niemandslanden, en theatrale vertalingen die zich begeven tussen droom en realiteit. VAI VAI is een ode aan de bewondering voor elkaar, gespeeld door performer Misha Demoustier en componist Rint Mennes. Een indringend, muzikaal en fysiek duet over twee jonge kunstenaars die zoeken naar het vertrouwen in de ander.

Charles Pas

Cheroney Pelupessy

Cheroney Pelupessy is danser, choreograaf en theatermaker. Als maker wil ze persoonlijke verhalen vertellen: voortkomend uit de zoektocht naar gemeenschap, representatie en bewustwording. Ze haalt inspiratie uit haar Nederlandse, Indonesische en Molukse cultuur. In TARI onderzoekt Cheroney de traditionele genderrollen in de Indonesische dans trunajaya en brengt deze samen met haar contemporary dans. 

 

Cheroney Pelupessy

Laura Daelemans

Laura Daelemans is een Belgische danser en choreograaf. Ze is getraind tapdancer en autodidact illustrator. Deze werelden brengt ze samen in haar eigen werk, en in samenwerkingen. Voor VIER x VIER maakte Laura het duet Tales to disturb, waarin ze emoties onderzoekt via gezichts- en lichaamsexpressie. Twee dansers gaan een relatie aan met het publiek, maar hoe zorgen zij ervoor dat ze elkaar niet verliezen?

Laura Daelemans
Makers Charles Pas, Cheroney Pelupessy, Jefta Tanate & Laura Daelemans
Performers Nathalie Schmidt, Joey de Koning, Mireia Varon, Simon Mual, Geronimo Huwaë, Yasmin Diktas, Misha Demoustier & Rint Mennes (muzikant)
Dramaturgie Erik Kaiel
Lichtontwerp Rob Daanen
Fototgrafie Kevin Canales
Vormgeving Studio Marleen Vos
Videografie Motief Media
Samenwerking Theater Orpheus en Theater De Storm