15671

Junior

Theater Sonnevanck

Monofoon 6+

Koop tickets
15670

Junior

Theater Sonnevanck

Monofoon 6+

Koop tickets
15669

Junior

Theater Sonnevanck

Monofoon 6+

Koop tickets
15668

Junior

Theater Sonnevanck

Monofoon 6+

Koop tickets
  • zo 01-12
    15:00
    Theaterzaal
    € 10,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

Arend leeft in een telefooncentrale. Dag en nacht verbindt hij honderden bellers met elkaar en alles loopt op rolletjes. In deze wirwar van knoppen en kabels voelt hij zich thuis; hier kent hij de weg. Fouten worden niet gemaakt. Nee, fouten maken… dat vindt Arend het afgrijselijkste wat er is. Hij neemt zijn werk bloedserieus. Want wat zou er gebeuren als mensen verkeerd worden verbonden? Dat zou regelrecht rampzalig zijn. 

Maar dan, op een nacht, gaat plots zijn eigen telefoon. Een mysterieuze beller zegt hem dat hij zélf verbinding moet maken. Maar… met wie dan? En waarom? En hoe? Tuut… tuut… tuut… Wat nu? En waarom klonk die stem zo vreselijk bekend? 

Regisseur Simon Boer ontwierp en schreef voor Monofoon eigenhandig de muziek, tekst, decor, licht en geluid, en smeedde dit alles tot een diep verbonden geheel. Een innovatief zelfdenkend decor vol sensoren speelt naadloos samen met de acteur. Het resultaat is een virtuoze familievoorstelling met de speelsheid van live theater en de magie van een Pixar-film. 

De voorstelling is ontwikkeld bij Theater Sonnevanck in opdracht van Oyfo Techniekmuseum in Hengelo. Monofoon vertelt een ontroerend verhaal over eenzaamheid en verbinding, over praten en luisteren, over de vraag hoe het nou eigenlijk echt met ons gaat. 

Na afloop van de voorstelling staat er gratis limonade voor je klaar!

Regie, concept, tekst, muziek, decor-, video-, licht-, interactie- en geluidsontwerp Simon Boer
Spel Laurens van Lottum
Stemacteurs Remy Meeuwsen, Juul Vrijdag, Peter Bolhuis, Ruben de Goede, Saskia Bonarius, Simon Boer, Daniël van Klaveren
Sound engineering stemopnames Mauro Casarini
Decorbouw Jeroen van Terheijden, Christian Toonk, Simon Boer, Laurens van Lottum
Dramaturgie Michiel Bijmans, Daniël van Klaveren
Productie Betsy Postma
Publiciteitsbeeld, teasers en scènefoto's Simon Boer

PNT
zo 30-03

PNT

Onder het buro & TG Griot
zo 06-10

Onder het buro & TG Griot

Dear T
zo 13-04

Dear T