4716

Cabaret

Theo Nijland

Ontboezemingen van een blij mens | try out

Deze voorstelling gaat niet door op vrijdag 21 januari. Wij proberen deze voorstelling te verplaatsen. Bezoekers krijgen hierover zo snel mogelijk bericht. 

Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de meest intieme ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is.

Dus kom maar op en laat je gniffelend gek maken door zijn gloedvolle, nieuwe repertoire, zijn donkerbruine stem en het klapwieken van zijn vleugel. Met zijn laatste programma En de rest is onzin won hij de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

NRC

‘Nijlands gevoel voor drama en trefzekere teksten maken dat hij je regelmatig verleidt om mee te gaan in zijn nostalgie.’

de Volkskrant

'Zijn toekomstmuziek zit vol mooie vondsten en is vintage Theo Nijland, qua cynisme, ironie en zelfspot.'

Het Parool

‘Schitterende liedjes…Hij mag er uitzien als een heer, zijn teksten spuwen vuur.’

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Leids Cabaret Festival
do 17-03

Leids Cabaret Festival

Alex Roeka
vr 13-05

Alex Roeka