3664

Muziek

Thijs Borsten & Carles Dénia

Het Spanje van Carles Dénia

Componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten heeft een missie: hij ‘verzamelt’ bijzondere artiesten, die hij uitdaagt om hun muziek en hun verhaal te delen. Thijs wil laten horen en zien dat er wereldwijd bijzondere, spannende en persoonlijke muziek wordt gemaakt. Vandaag deelt hij het podium met Carles Dénia, één van de meest geroemde flamencozangers uit Spanje. 

De Spaanse zanger, gitarist en componist Carles Denia maakte in Nederland furore als Escamillo in de opera Carmen met Tania Kross. Hij toerde met die voorstelling door Nederland en deed ruim 70 uitverkochte zalen aan. In Spanje is hij één van de meest geroemde flamencozangers en hij wil het Nederlandse publiek graag laten kennismaken met de (muzikale) schoonheid en diversiteit die Spanje herbergt en die de doorsnee vakantieganger niet tegenkomt. Collega en vriend Thijs Borsten zoekt Carles op in Spanje voor een ontmoeting met de (muzikale) cultuur van dit prachtige en gevarieerde land. Samen met musici die Thijs en Carles ontmoeten spelen ze zowel flamenco als andere volksmuziek uit de gebieden waar ze vandaan komen en leren zo de muziek van dit land beter kennen. Van het verzamelde beeld- en muziekmateriaal maken Thijs en Carles voor het Nederlandse theaterpubliek een voorstelling over dit ‘andere Spanje’.

Geboren in een familie van gerenommeerde Spaanse musici, studeerde Carles Denia jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en begon zijn carrière in verschillende jazz- en bluesbands. Tegelijkertijd ontwikkelde hij zijn carrière als flamencozanger. In Spanje ontving Carlos verschillende prestigieuze prijzen voor het in ere houden van de flamenco muziek. Carlos Denia toerde over de hele wereld en is woonachtig in Barcelona. 

 

Bij deze voorstelling zit een pauzedrankje inbegrepen.

Zang, gitaar Carles Dénia
Piano Thijs Borsten
Flamencogitaar Arturo Ramón
Percussie Udo Demandt

Ook interessant voor jou

Thijs Borsten & Izaline Calister
vr 17-12

Thijs Borsten & Izaline Calister