2337

Muziektheater

Tim Hammer

De Berg van de Angst

Koop tickets
3424

Muziektheater

Tim Hammer

De Berg van de Angst

Koop tickets
3427

Muziektheater

Tim Hammer

De Berg van de Angst

Koop tickets
3425

Muziektheater

Tim Hammer

De Berg van de Angst

Koop tickets

Vanwege de nieuwe lockdown is deze voorstelling helaas geannuleerd. Er komt geen vervangende datum. Bezoekers zijn per e-mail op de hoogte gesteld. 

 

Stel dat er een fysieke plek is tussen leven en dood. Een berg als bedevaartsoord, voor iedereen die iemand heeft verloren of het einde vreest. Een berg die je kunt beklimmen, bezoeken en weer verlaten. Geïnspireerd door deze berg onderzoekt theatermaker Tim Hammer zijn grootste angst: onze sterfelijkheid.

In De Berg van de Angst volgen we een levensechte pop tijdens haar laatste reis op aarde. In samenspel met klassieke gitaar laten drie poppenspelers haar dansen alsof haar leven ervan afhangt. Het resultaat: een fysieke en muzikale voorstelling. Klim je mee? Naar de top van de berg, waar we de angst achterlaten?

De Berg van de Angst is een coproductie van KASKO (voorheen Kameroperahuis) en De Nieuwe Oost. Tim Hammer maakt deze voorstelling naar aanleiding van zijn eigen reis naar de Japanse berg van de angst, en speelt mee als één van de drie poppenspelers. De Berg van de Angst is de tweede voorstelling in het kader van zijn Nieuwe Makers traject van Fonds Podiumkunsten bij KASKO en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject doet hij onderzoek naar een nieuwe vorm van muziektheater en poppenspel, geïnspireerd op het Japanse traditionele Bunraku poppentheater.

Bio Tim Hammer

Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim is werkzaam als componist, acteur, slagwerker en poppenspeler bij diverse gezelschappen zoals Het Filiaal, Theater Babel en Ulrike Quade Company. Sinds 2013 is Tim onderdeel van KASKO (voorheen Kameroperahuis). Als performer werkte Tim mee in diverse producties zoals recentelijk Welstaat en Een Kersentuin. In 2017 maakte hij samen met Mirthe Dokter de festivalvoorstelling De Balts over de paringsdans van mens en dier. Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross.

Achter de schermen bij De Berg van de Angst

Spel Roel Goedhart (gitaar), Suze van Miltenburg, Ruben Mardulier en Tim Hammer
Concept & regie Tim Hammer
Eindregie Floor van Leeuwen
Vormgeving Juliette Mout
Kostuums Eleftheria Lavdaki
Techniek & licht Edwin Smits
Advies Ulrike Quade
Dramaturgie stage Jaïr Buisman
Tekstadvies stage Femke Zwiep
Poppenmaker Matt Jackson
Schetsen poppenontwerp Mirthe Dokter
Inspiratie poppenontwerp Hilde Atalanta