15244

Theater

Toneelschuur Producties / Club Lam

My Fair Human

Koop tickets
  • wo 30-04
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

EEN VOORSTELLING VOOR IEDEREEN DIE ZICH IDENTIFICEERT ALS MENS. 
Een scherpe, tragikomische voorstelling die ons een spiegel voorhoudt, want gaan we niet allemáál gebukt onder maatschappelijke verwachtingen en knellende gendernormen? De voorstelling begint als een klassiek ‘make-over’-verhaal, maar dat houdt niet lang stand… 

My Fair Human is een eigentijdse interpretatie, waarin Eliza Doolittle wordt ‘ontdekt’ door Katherine van Kalf, die van elke vrouw een succesvol merk wil maken. In Eliza ziet ze haar ultieme project. Maar Eliza is het zat om ‘echte vrouw’ te zijn in de ogen van anderen – zij zou het liefst helemaal losbreken uit het verwachtingspatroon. Terwijl Katherine hardnekkig blijft proberen om Eliza te kneden naar de norm, wil Eliza nog maar één ding: mens zijn, en als mens gezien worden.

Regisseur Marloes IJpelaar: “Eliza Doolittle laat ons in deze voorstelling zien dat rigide genderkaders niet alleen veiligheid en structuur bieden, maar ook ellende met zich meebrengen: ongelijkheid, onderdrukking en een beknotte individuele expressie. Zijn we als mens echt gelukkig binnen de bestaande genderrollen?” 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Regie Marloes IJpelaar
Met Ella Kamerbeek, Oda Spelbos, Valérie van Erven Dorens

Ook interessant voor jou

Firma Draaijer & DeVries
do 13-03

Firma Draaijer & DeVries

Tom Jaspers
za 31-05

Tom Jaspers

Toneelschuur Producties
do 28-11

Toneelschuur Producties