15097

Theater

Toneelschuur Producties

Jongensuren

Koop tickets
  • do 28-11
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen! 

Hoognodige ode aan Andreas Burnier – queer icoon en haar tijd ver vooruit. 
Welkom in de wereld van de Nederlandse sixties-schrijver Andreas Burnier, die ondanks haar vooruitstrevende, nog altijd hyperactuele werk over identiteit en seksualiteit in de vergetelheid is geraakt. 

Burnier schreef over die onderwerpen op een manier die nu bekend klinkt, maar destijds nog zeer controversieel werd gevonden – en grote impact had. Jongensuren, de theaterbewerking van Burniers werk, ademt de tijdgeest, de dubbele moraal van de naoorlogse periode, en de vrijheidsdrang van een jonge vrouw in een wereld waarin ‘afwijkingen’ worden afgekeurd. 

In Jongensuren, een nieuwe theatertekst van Koen Verheijden op basis van Burniers romans, zien we vier acteurs, vier vrouwen op de vloer, die afwisselend Andreas Burnier en de door haar gecreëerde personages spelen. Het is een onderzoekende, haast documentaire voorstelling, gemaakt door iemand die diep in het leven en werk is gedoken van een van Nederlands grootste queer schrijvers. 

Met Kirsten Mulder, Anne-Chris Schulting, Lulu Streefkerk en Hanna van Vliet.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.
 

Regie Koen Verheijden
Met Kirsten Mulder, Anne-Chris Schulting, Lulu Streefkerk, Hanna van Vliet
Koen Verheijden:

“Ik vind het bizar dat Andreas Burnier, die zo’n grote invloed heeft gehad op de Nederlandse literatuur, vandaag de dag nog zo weinig bekend is. Met deze voorstelling wil ik haar werk weer de aandacht geven die het verdient. En theater is bij uitstek het middel om historische queer personages een podium te geven.”

Ook interessant voor jou

Firma Draaijer & DeVries
do 13-03

Firma Draaijer & DeVries

Orkater/De Nieuwkomers
do 13-02

Orkater/De Nieuwkomers

Toneelschuur Producties / Club Lam
wo 30-04

Toneelschuur Producties / Club Lam