11305

Theater

Toneelschuur Producties | Loek de Bakker

Orlando

Koop tickets
  • vr 24-11
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

Auteur Valentijn Hoogenkamp maakt een nieuwe bewerking van het bijna honderd jaar oude boek: Orlando, van Virginia Woolf.

‘How queer to have so many selves. How bewildering.’ of
‘I’m sick to death of this particular self. I want another.’
-Virginia Woolf-

Wie zich tot één gender beperkt, verspilt een half leven, zei Jeanette Winterson naar aanleiding van Orlando.
Orlando is de fictieve biografie van een personage dat drie eeuwen leeft en in die tijd voortdurend verandert van omgeving, sociale klasse, rol en gender. Van zoekende jonge edelman tot succesvol schrijfster: steeds opnieuw verhoudt Orlando zich tot de veranderde sociale conventies en verwachtingen van zijn/haar tijd. En dat schijnt hem/haar nauwelijks moeite te kosten, wat vanuit onze tijd bezien een luxepositie lijkt. Orlando’s rijke identiteit wordt gevormd door ontmoetingen, en door een groot ‘ja’ tegen het leven.

Deze nieuwe Orlando, geregisseerd door Loek de Bakker, komt onze tijd binnen denderen, in een voorstelling die voelt als een vreugdevolle, muzikale carrousel waar we op en af mogen stappen. Even kwetsbaar als bombastisch, een grote ‘ja’ voor wie zich durft te laten meevoeren in deze zoektocht naar identiteit. Met livemuziek gecomponeerd door Reindier (Reinier van Harten).

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Ook interessant voor jou

Dood Paard
vr 17-11

Dood Paard

Karina Holla
do 30-11

Karina Holla

Raymi Sambo Maakt
vr 16-02

Raymi Sambo Maakt