8519

Film, Junior

Totem

Sander Burger

Koop tickets
8518

Film, Junior

Totem

Sander Burger

Koop tickets
8516

Film, Junior

Totem

Sander Burger

Koop tickets
8517

Film, Junior

Totem

Sander Burger

Koop tickets

De openingsfilm voor het Cinekid Festival 2022: Ama moét haar vader vinden en krijgt hierbij onverwachte hulp van haar totemdier: een gigantisch stekelvarken.

De elfjarige Ama, dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers, voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en droomt ervan net zo goed te worden als de Nederlandse zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo! 

Als de politie haar moeder en broertje arresteert weet Ama uit hun handen te blijven. Ze wil absoluut niet naar Senegal en gaat op zoek naar haar vader, die nachtdienst heeft. Op haar zwerftocht door Rotterdam krijgt ze onverwachts gezelschap van een mysterieus stekelvarken. Dit totemdier probeert haar iets duidelijk te maken. Intussen komen Ama's beste vriend Thijs en zijn klasgenoten ook in actie. 

Totem is de eerste jeugdfilm van Sander Burger (De veroordeling). Hij vindt het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met volwassen thema's, zoals hier de dreigende uitzetting van een Senegalees gezin. Een spannend en actueel verhaal met fantasierijke elementen en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage. 

Regie Sander Burger
Cast Lies Visschedijk, Ole van Hoogdalem, Amani-Jean Philippe, Emmanuel Ohene Boafo, Céline Camara, Iliass Ojja, Bas Keijzer, Kenneth Herdigein
Land Nederland
Jaar 2022
Duur 93 minuten
Taal Nederlands gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 13-10
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Knor
wo 28-09

Knor