9190

Film

Triangle of Sadness

Ruben Östlund

Koop tickets
9191

Film

Triangle of Sadness

Ruben Östlund

Koop tickets
9192

Film

Triangle of Sadness

Ruben Östlund

Koop tickets
9193

Film

Triangle of Sadness

Ruben Östlund

Koop tickets

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein.

In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Voorafgaand ULTRAKORT: Dog Days
Een man met een gebroken hart klampt zich vast aan het laatst overgebleven stukje van zijn relatie: de geliefde teckel van zijn ex. Zijn onvermogen om los te laten, zorgt niet alleen voor chaos in de stad, maar heeft ook een groeiende invloed op zijn dagelijks leven. Totdat zijn wereld instort.
Productie: Submarine Animation
Regie: George Hampshire
Scenario: Milo Cremer Eindhoven

Over ULTRAKORT:
Ultrakort is de competitie voor korte animatiefilms waarbij filmmakers de mogelijkheid krijgen hun film - met een ultrakorte speelduur van maximaal twee minuten - aan een groot publiek te tonen. Het is het vierde jaar dat het Filmfonds samenwerkt met de bioscoopexploitant Vue en de bij het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO) aangesloten filmtheaters. Met deze partners is niet alleen het aanbod, maar ook het bereik van Nederlands animatietalent verbreed en vernieuwd.

Algemeen Dagblad ★★★★★

"De meester van de ongemakkelijke cinema. Geniaal."

NRC Handelsblad ★★★★★

"Tweeënhalf uur vliegen voorbij. Een heel grappige komedie."

De Telegraaf ★★★★

"De nu al veelbekroonde satire neemt het kapitalisme meedogenloos op de hak."

Regie Ruben Östlund
Cast Woody Harrelson, Charlbi Dean, Harris Dickinson
Land Zweden, Duitsland, Frankrijk, Denemarken
Jaar 2021
Duur 147 minuten
Taal Engels, Frans gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer