15460

Theater

Troupe Courage / Alaa Shehada

The horse of Jenin

Koop tickets
  • do 09-01
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

The horse of Jenin’ is een hoopvolle solovoorstelling waarin verbeelding vrijheid betekent. Sinds oktober staat het leven van Troupe Courage speler Alaa Shehada (Jenin, Palestina) volledig op zijn kop. Alaa is nu in Nederland en het is, meer dan ooit, tijd dat hij zijn eigen overlevingsverhaal vertelt. 

The horse of Jenin
Het Arabische symbool voor vrijheid is een paard. Dit symbool blijft terugkomen in het leven van Alaa. In zijn woonplaats staat een meters hoog standbeeld van een paard. Dit standbeeld vertegenwoordigt het verzet en is de trots van Jenin. Als in oktober 2023 een Israëlische bulldozer het standbeeld verwijdert, vraagt Alaa zich af: waarom? En wat is er met het paard gebeurd?
Uit de brokstukken van zijn herinnering bouwt Alaa een nieuw paard, aangevuld met een enorme dosis humor en verbeelding.

Troupe Courage
Collectief Troupe Courage bestaat uit een diverse groep spelers en muzikanten uit verschillende landen, zoals Nederland, Palestina, de VS, Libanon en Iran. Ze delen allemaal een fascinatie voor maskerspel. Met alleen het lichaam, maskers en (live)muziek nemen ze het publiek mee naar een wereld van verbeelding in een lege ruimte. Een unieke mix van transformatie, pantomime en mime. Theater dat springlevend is, ontroert en waar het spelplezier van afspat.

De voorstelling is Engels gesproken.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Spel/Maker & tekst Alaa Shehada
Regie Katrien van Beurden
Co-regie Thomas van Ouwerkerk
Maskers Den Durand
Muziek Remy van Kesteren
Dramaturgie Maarten Bos
Productionele ondersteuning en zakelijke leiding Monique Bos
Publiciteit Sarah Milo
Campagnebeeld Dario&Misja photography
Met dank aan Voordekunst, Jacqueline Kleijn, Hugo Keuzenkamp, Tjipke Bergsma, Nan van Houte, Lucas Hendricks, Paul Roosendaal
Di Trevis (Royal Shakespeare Company/ Britain’s National Theatre)

“Deadly serious and enormous fun,”

Ook interessant voor jou

Giovanni Brand
za 11-01

Giovanni Brand

Orkater/De Nieuwkomers
do 13-02

Orkater/De Nieuwkomers

Orkater/De Nieuwkomers
vr 25-10

Orkater/De Nieuwkomers