6689

Literair

Uitgelezen Verhalen

Michel Faber leest voor

Wat is er fijner dan je verliezen in een goed verhaal? Je een goed verhaal laten voorlezen! En dan wel door de beste acteurs van dit moment. Bij Uitgelezen Verhalen lezen de beste acteurs je voor uit de mooiste korte verhalen. Dit keer met de Brits-Nederlandse schrijver Michel Faber.

Michel Faber is te gast in de 29e editie van Uitgelezen Verhalen, tijdens de Boekenweek. Hij komt een eigen verhaal voorlezen en wordt geïnterviewd. Faber is geboren in Den Haag en draagt in het Nederlands voor. Naast hem vertolken twee acteurs een selectie uit de rijke bron van korte verhalen, onder meer van Maria Stahlie en Sacha Bronwasser. Thema van alle verhalen is: Geluk. De artiesten zijn actrice-dramadocente Kathenka Woudenberg en Elvis Rot, tweedejaars studente aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. Ter afwisseling kinkt er livemuziek van de ArtEZ Conservatoriumstudenten Hugo Filius op piano en Wies Knipping op gitaar.

Auteur Michel Faber werd wereldberoemd met zijn vuistdikke roman Lelieblank, scharlakenrood (The Crimson Petal and the White) uit 2002, over een prostituée in negentiende-eeuws Londen. Hij publiceerde drie verhalenbundels, twee novelles en vier romans. Hij is in april in Nederland voor een schrijversresidentie en komt graag naar Deventer voor deze voorstelling.

Actrice Kathenka Woudenberg speelde rollen bij De Trust, Toneelgroep Amsterdam en het Nationale Theater en acteerde in films als Bankier van het verzet, tv-series als Oogappels, De Maatschap en Flikken Maastricht. Ze doet voor de vierde keer mee aan Uitgelezen Verhalen en woont in Deventer. 

Samensteller en presentator van de avond is het vertrouwde gezicht van Pieter van Scherpenberg.

Stichting Uitgelezen Verhalen hecht sterk aan het stimuleren van jong talent. Daarom vragen we dit jaar studenten van ArtEZ een bijdrage te leveren aan onze unieke voorstellingen. Zij zijn tenslotte de toekomst, ook in de kunst en cultuur én in de media. De studenten doen hierdoor extra ervaring op die bijdraagt aan hun ontwikkeling.

Bij deze voorstelling zit een pauzedrankje inbegrepen.