4686

Literair

Uitgelezen Verhalen | Mensje van Keulen en Han Römer

De loop der dingen

Koop tickets

In de 27e editie van Uitgelezen Verhalen is schrijfster Mensje van Keulen te gast; ze leest een verhaal voor en geeft een interview aan Lyanne Ederveen, student-journalist van Hogeschool Windesheim. De acteur Han Römer komt verhalen voordragen, en naast hem ook een vierdejaars student-acteur aan de ArtEZ Toneelschool. Ter afwisseling klinkt muziek van Elsa Steixner, student-zangeres aan het ArtEZ Conservatorium. 

De verhalen cirkelen rond het thema ‘De loop der dingen’: niet-levende objecten spelen een belangrijke rol in de vertellingen. Ze zijn geschreven door onder meer Maarten Biesheuvel, Vladimir Nabokov, Hanna Bervoets, Roos Botting en uiteraard Mensje van Keulen.

Mensje van Keulen debuteerde in 1972 met de roman Bleekers Zomer dat tot de klassieken van de Nederlandse literatuur wordt gerekend. In datzelfde jaar haar eerste verhalenbundel Allemaal tranen - het genre waarin zij uitblinkt. In 2021 ontving zij de JMA Biesheuvelprijs voor haar jongste bundel Ik moet u echt iets zeggen. 

Han Römer is acteur en regisseur. Hij speelde in een groot aantal tv-series, zoals Citroentje met suiker en Familie van der Ploeg. Hij maakt onderdeel uit van het gezelschap ‘De Ploeg’ waarmee de succesvolle productie Festen dit theaterseizoen hernomen wordt. Han woont sinds vorig jaar in Deventer en doet voor het eerst mee aan Uitgelezen Verhalen.

Presentatie is in handen van Pieter Scherpenberg.