5798

Literair

Uitgelezen Verhalen

Nieuw Leven | Martijn Lakemeier en Eva Kelder

3562

Literair

Uitgelezen Verhalen

Nieuw Leven | Martijn Lakemeier en Eva Kelder

Goed om te weten, je kan je geld terug krijgen als we deze voorstelling moeten annuleren of verplaatsen door maatregelen.

‘Nieuw leven’ met Martijn Lakemeier en Eva Kelder. Wat is er fijner dan je verliezen in een goed verhaal? Je een goed verhaal laten voorlezen! En dan wel door de beste acteurs van dit moment. Bij Uitgelezen Verhalen lezen de beste acteurs je voor uit de mooiste korte verhalen. 

Bij Uitgelezen Verhalen hoor je verhalen van debuterende schrijvers, maar ook van klassieke auteurs als Tsjechov, Cheever en Carver. En de voordragers zijn zonder uitzondering talenten van nationale allure, die zich inleven in de hoofdpersonages en zo de vertelling tot leven brengen. Literatuur ontmoet Theater! 

Kom luisteren en kijken naar de verhalen van schrijvers Alma Mathijsen, Günther Grass, Eva Kelder en anderen tijdens de 28e editie van Uitgelezen Verhalen. Voordragers zijn de film- en tv-acteur Martijn Lakemeier, de toneelschoolstudent Catoo Post en Eva Kelder leest voor uit haar eigen werk. Drie ArtEZ Conservatoriumstudenten improviseren erop los na de verhalen: Frederik Taubenheim, Marius Lamm en Mikula Schulz.

Thema van de verhalen is ‘Nieuw leven’: verhalen over de komst van nieuwe wereldburgers. Toepasselijk zo vlak voor kerst, wanneer we de beroemdste geboorte van de christelijke wereld vieren.

Martijn Lakemeier werd al jong bekend door zijn rol in de film Oorlogswinter (2008), naar het boek van Jan Terlouw. Hij won er een Gouden Kalf mee en was de jongste winnaar ooit. Dit jaar had hij de hoofdrol in de speelfilm De Oost en in de drie seizoenen van de tv-serie Hollands Hoop. 

Eva Kelder debuteerde in 2014 met de roman Het leek stiller dan het was. In 2017 verscheen haar tweede roman Een charismatisch defect.

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.