3778

Literair

Uitgelezen Verhalen | Groepsdruk

Literatuur ontmoet Theater

Koop tickets
3562

Literair

Uitgelezen Verhalen | Groepsdruk

Literatuur ontmoet Theater

Koop tickets
  • do 18-02
    21:00
    Theaterzaal
    € 17,50

Wat is er nog fijner dan je verliezen in een goed verhaal? Je een goed verhaal laten voorlezen! In de voorstelling van Uitgelezen Verhalen kun je dat dit keer ervaren met schrijver Rob van Essen, die een eigen verhaal komt laten horen. Rob wordt geflankeerd door twee actrices, die actuele literaire verhalen van andere schrijvers voordragen. Alle verhalen hebben als thema 'groepsdruk'. 

Actrice Harriët Stroet, die onlangs schitterde in de tv-documentaire Ruut Weissman. De hoofdpersoon, is een ervaren actrice die onder meer bij International Theater Amsterdam verschillende rollen speelde. Ze leest een vers vertaald verhaal voor van de Amerikaanse schrijver Laura van den Berg.
Remy Meeuwsen, vierdejaars aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem, gaat het corona-verhaal De Hermelijn voordragen van Fabienne Rachmadiev.
Rob van Essen krijgt ook een aantal vragen te beantwoorden van bijna-afgestudeerd journalist Vincent Corjanus (Windesheim, Zwolle).
De live jazzmuziek tussen de verhalen door weerklinkt van drie ArtEZ-Conservatoriumstudenten: pianiste Kirsten Koch, klarinettist Jacob Strecker en celliste Kim Kamilla Jäger

Bij een avond van Uitgelezen Verhalen krijg je de mooiste literaire verhalen voorgelezen door geschoolde acteursstemmen. Vandaar het motto ‘Literatuur ontmoet theater’. Je hoort verhalen van debuterende schrijvers en van klassieke auteurs in het genre, of ze nou komen uit Rusland (Tsjechov) of de USA (Cheever, Carver). En de voordragers zijn zonder uitzondering talenten van nationale allure, die zich inleven in de hoofdpersonages en zo de vertelling tot leven brengen. 

Zowel de verhalen als de acteurs worden kort van tevoren vastgelegd. Houd onze nieuwsbrief en deze website in de gaten. 

Ook interessant voor jou

Laura van Dolron
vr 30-04

Laura van Dolron

Laura van Dolron
vr 05-02

Laura van Dolron

Uitgelezen Verhalen  |  april
vr 16-04

Uitgelezen Verhalen | april